22/10/2013

Lliurament de les signatures per a la ILP per una Renda Garantida Ciutadana

El proper divendres s'entregaran a l'Institut d'Estadística de Catalunya les signatures recollides per promoure una Renda Garantida de Ciutadania. Durant els últims mesos, un gran nombre de col·laboradors, persones federatàries, plataformes com la Coordinadora d'ONG Solidàries i organitzacions com les presents a la Xarxa pels Drets Socials han difòs els objectius d'aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Finalment, s'ha superat amb escreix el mínim de 50.000 signatures exigides per tirar endavant la llei que garanteixi que tothom tingui uns ingressos econòmics per sobre del llindar de la pobresa.

L'article 24.3 de l'Estatut de Catalunya diu: "les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna". Però aquesta llei encara no ha estat desenvolupada i per això es va crear una Comissió Promotora per impulsar una ILP sobre la Renda mínima Ciutadana. A Girona, la impulsora d'aquesta campanya ha estat la Xarxa pels Drets Socials.

De fet, la Renda Mínima Garantida éss un dret de cadascun dels ciutadans i ciutadanes, doncs, si s'és major de 18 anys, si es viu legalment a Catalunya, amb una residència acreditada de 12 mesos continus, i amb uns ingressos inferiors als 664 euros mensuals.