04/05/2020

Més CEDRE a casa (maig 2020)

Sisena entrega del #cedreacasa. Aquesta vegada, la nostra proposta inclou jocs i dinàmiques. Només cal que doneu la volta a alguns jocs i els adapteu a l'espai, perquè puguin ser jugats a casa o que entreu als enllaços que trobareu.  A divertir-vos!

PASSEM EL RIU!

Col·loquem a les persones participants - amb un paper de diari cadascú- en un extrem del passadís o en una cantonada d’un espai més o menys llarg de casa i es demana que individualment vagin d'una punta de passadís a l’altra (o seguint una ruta marcada per casa) sense tocar el terra, ni arrossegar el paper de diari, ni fer-lo malbé ja que l'haurà d'utilitzar la resta de la família. Un cop hagin arribat totes les persones farem el mateix cronometrant el temps i buscant nous reptes!

AMPOLLA AL MIG!

No és tasca senzilla encertar a posar el palet o llapis dins un forat tant petit, a partir de moviments de cintura coordinats amb diferents persones...Però és un repte molt divertit i que us garanteix passar una bona estona rient, i sobretot aprenent a treballar en equip, a organitzar-vos, prendre decisions... I ser pacients. Us hi atreviu? Un taller molt concorregut entre grups d’esplai i lleure juvenils que podeu dur a terme ara, a casa i en família.

CANVIEM EL CONTE

Una dinàmica que a casa queda en explicar o més ben dit, desexplicar contes. Heu escoltat mai el conte del llop ferotge? Sí, el llop amic de l’àvia de la Caputxeta vermella que va ser injustament acusat de voler menjar una nena? Doncs aquesta nova versió, ens ajudarà a parlar a casa sobre les “veritats” de les històries, sobre les diferents versions dels conflictes i les tantes raons com tantes persones s’hi veuen involucrades. Una bona excusa per treballar l’empatia tot obrint de nou el conte de la caputxeta, però llegint-ne les imatges a través de la versió del llop. Podeu fer el mateix amb altres contes?

MOVEM-NOS PER LA PAU

Conte-taller de petits exercicis de ioga per a la menudalla de casa. Van formar part de la darrera campanya del DENIP a les aules d’infantil amb molt bona rebuda per part de l’alumnat i les dinamitzadores. Esperem que aquesta història i aquests petits exercicis us ajudin a fer un xic de moviments tranquils a casa.

LA RECEPTA DE LA PAU

Cuinar ha estat un dels èxits d’aquest confinament, son moltes les famílies que han fet coques, pastissos, galetes, gelats i altres llamins amb la mainada. Aquest taller que es va dur a terme en una de les campanyes del DENIP dels primers anys converteix un senzill acte culinari en un taller de reflexió i expressió de sentiments i emocions sobre allò que ens fa sentir bé i allò que al contrari, ens incomoda o ens angoixa. Quins son els ingredients que posarem al pastís que volem cuinar avui?