12/02/2020

Més d'un miler de nens i nenes participen al 'Fem les Paus'

Ahir es va cloure la desena edició de la campanya de sensibilització sobre cultura de pau que impulsem conjuntament la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries, amb l'excusa del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.

Més d'un miler de nens i nenes de primària han participat en tallers o activitats de la campanya Fem les Paus d'aquest 2020. La jornada d'ahir va servir perquè els nens i nenes de cinquè i sisè de primària posessin en pràctica els tallers de pau que s'han fet durant els mesos de gener-febrer a les seves classes. Mitjançant teatre social i de la mà de La Nave Va, l'alumnat de cicle superior de primària va treballar la resolució pacífica de conflictes, la identificació d'abusos i violències qüotidianes, primer en tallers en grups reduïts i després, seguint el fil d'una història teatral en la que podien intervenir i demanar a les actrius i actors que canviessin la seva actuació per eliminar la violència dels personatges. L'activitat, molt participativa, va donar reflexions molt interessants sobre violències i conflcites habituals que tenim normalitzades i d'altres, més difícils de detectar.

El primer fruit d'aquest treball va ser la creació d'un mur de llaços amb cintes de diferents colors, segons el tipus de violència observada, patida o excercida: negre per a la violència física (esgarrapades, cops, pessics, estirades de cabell...);  vermell per a la violència psicològica (insultar, arraconar, no deixar jugar, cridar, ridiculitzar, burlar-se ...); i el blanc per a les agressions excercides (exercint violència física i/o psicològica), tant directa com indirectament, que s'han consentit perquè no s'ha fet res per a evitar-ho. 

La cloenda de cicle mitjà es va fer la setmana passada amb un passi a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè de les vídeoreceptes fetes pels nens i nenes de tercer i quart, que podeu veure al nostre canal de youtube i també a Televisió de Girona, aquest dijous i dissabte en diferents horaris i la dels més petits, va ser el dia 30 de gener, amb la tradicional cloenda al Parc del Migdia de Girona.

Actualitat relacionada