26/04/2022

Microbeques16+ per a més oportunitats educatives

La Fundació SER.GI inicia una nova campanya de microdonacions a Goteo per aconseguir microbeques d'estudis per a joves en situació de vulnerabilitat. Petites ajudes que sumen i ajuden a no haver d'abandonar els estudis. 

El pagament de les matrícules per al batxillerat o per un cicle formatiu, el ditxós material cada mes de setembre, el portàtil que ha quedat vell, els desplaçaments fins a altres municipis on s'ubiqui el centre educatiu escollit...Les microbeques16+ estan enfocades a cobrir despeses com aquestes, que ajudin a no obstaculitzar les trajectòries educatives d'una trentena (o més) d'adolescents de les comarques gironines, en risc d'exclusió. Mitjançant la plataforma de crowdfunding Goteo, es poden fer petites aportacions econòmiques (a partir de 10 euros) i garantir així, la tranquil·litat dels estudiants i les seves famílies. 

A Catalunya, la taxa d’Abandonament Escolar Prematur (AEP) és del 19%, això vol dir que 2 de cada 10 joves no aconsegueix el graduat en Educació Secundària Obligatòria. El sistema educatiu ofereix, la repetició de curs o els itineraris formatius alternatius com els diversos programes de formació i inserció laboral (PFI). Una vegada superat un d’aquests programes, si es vol, es pot continuar la formació cap als Cicles Formatius de Grau Mitjà, completant així un sistema que, amb més o menys èxit, vol donar oportunitats per a tot l’alumnat.

Però moltes d'aquestes adolescents en situació de fracàs escolar i que, en molts casos, estan en risc d’exclusió social degut a la seva situació vulnerable, necessiten un acompanyament i una ajuda econòmica que els permeti retornar als itineraris formatius reglats o optar als no-reglats o laborals. La formació post-obligatòria (PFI’s, cicles formatius, batxillerat o formació ocupacional), té un cost econòmic que moltes famílies no poden permetre’s. En el cas dels joves becats amb aquest projecte de Fundació SER.Gi, a més del suport econòmic s'ofereix un acompanyament perquè puguin prendre les seves pròpies decisions treballant l’autoconeixement, l’autoestima i l’apoderament.