26/11/2018

Moció per aturar la venda d'armes a l'Aràbia Saudita

Les entitats que formen part de la Campanya Armes Sota Control (Amnistia Internacional Catalunya, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Intermón) s'han adreçat als membres del consistori municipal de Girona per instar-los a aprovar una moció contra la venda d’armes a l’Aràbia Saudita.

En la demanda, les entitats recorden que "l'Aràbia Saudita lidera una coalició militar al conflicte del Iemen. Una guerra que, segons Nacions Unides, ha esdevingut la catàstrofe humanitària més gran de l’actualitat."  Malgrat aquest lideratge militar, el passat 12 de setembre el Govern espanyol va autoritzar l’exportació de 400 bombes a aquest país i, a més, ha manifestat la seva intenció de no suspendre els futurs contractes de venda d’armes.

Per aquest motiu, les entitats de la campanya han enviat un model de moció municipal que insta al Govern espanyol  a revisar i suspendre les actuals i futures llicències d’exportacions d’armes a l'Aràbia Saudita, davant el risc que siguin utilitzades per cometre violacions greus del dret internacional humanitari i dels drets humans.

La coalició Armes sota Control treballa per posar fi al fluxe d'armes i municions que alimenten els conflictes, la pobresa i els abusos contra els drets humans.