03/11/2016

Moltes raons per seguir fent cooperació

Per què construir un a escola per a discapacitats a l'Índia quan, a la nostra ciutat, aquest col·lectiu no té les mateixes atencions? Com sé que l'ajuda que dono a una ONG arriba realment al projecte que diuen?  La cooperació al desenvolupament té algun impacte? La gent de les ONG són una colla d'hippies utòpiccs a qui paguem les vacances.. el reguitzell de tòpics negatius i prejudicis entorn la cooperació al desenvolupament són infinits. A Girona, arriba una exposició per desmentir-los, per donar arguments i per posar en valor la cooperació.

 «Les raons de la cooperació» s'exposa al Cinema Truffaut fins al 17 de novembre i té com a objectiu mostrar la cooperació al desenvolupament que es fa des dels municipis, fomentar la reflexió entorn la cooperació i desmentir els atacs i prejudicis més comuns que s'han multiplicat, coincidint amb la crisi econòmica dels últims anys. Per contra, l'exposició vol mostrar com la cooperació local ha contribuït a lluitar contra la pobresa, les desigualtats i la justícia social, més enllà dels nostres municipis.

Per exemple,: davant l'argument estrella anticooperació de «Amb les necessitats que hi ha aquí, no podem destinar recursos a fora», es contraposa aquesta dada: «En molts municipis catalans, el 99,3% del pressupost va adreçat cap a la mateixa població i el 0.7% del total del pressupost restant és la diferència entre la vida i la mort per a molta gent».

L’Ajuntament de Molins de Rei ha sigut l’encarregat de cedir aquesta exposició de petit format a l’Ajuntament de Girona. En l’elaboració del contingut de l’exposició s’ha tingut en compte la publicació Les raons de la cooperació: guia per a la defensa de la cooperació al desenvolupament des dels municipis, elaborada pel Fons Català de Cooperació.