29/03/2016

Neix la Plataforma Girona Acull

La comissió #GironaAcull de suport a les persones refugiades i l'assemblea de persones i entitats participants a les Jornades "Els refugiats del segle XXI" s'han fusionat en la Plataforma Girona Acull, una plataforma unitària per sumar sinergies. En la reunió de constitució de la nova plataforma, que va comptar amb molta participació, es van crear tres comissions per agilitzar les repostes que caldrà anar activant: la comissió de denúncia política, la d'accions i la d'ajuda humanitària. La nova plataforma està oberta a tothom amb ganes de participar-hi.

D'entrada, les tres comissions treballaran de manera autònoma i es posarà en comú amb la resta de comissions a la reunió plenària -de caràcter bimensual-. La Plataforma Girona Acull disposarà també d'un equip de coordinació que facilitarà la comunicació interna i la difusió de les propostes i documents generats per les comissions i el plenari.

D'entre les propostes de denúncia política destaca la redacció d'una moció pels ajuntaments de les comarques gironines, arrelada en la Declaració Universal dels Drets Humans, que posi de manifest el rebuig al Tractat UE-Turquia i que demani, entre d'altres coses, la retirada del Premi Nobel de la Pau 2012, que es va atorgar a la Unió Europea, així com l'habilitació de partides pressupostàries extraordinàries per a ajuda humanitària. La comissió institucional o de denúncia política proposa també la denúncia del govern espanyol per la seva nul·la voluntat política d'implementar xarxes o estratègies solidàries que serveixin per pal·liar els efectes de l'actual crisi humanitària.

Pel que fa a la comissió d'ajuda humanitària, es van definir diversos blocs de treball que inclouen des de l'assessorament legal per avaluar la viabilitat de portar persones refugiades al nostre territori, l'estudi d'un possible desplaçament a Idomeni o el disseny de diferents accions per a captació de fons solidaris.

En la sessió de constitució de la nova plataforma solidària es va decidir posar en marxa una campanya de comunicació per integrar totes les accions que es facin a nivell local i comarcal i donar més visbilitat a les activitats de la plataforma.

Si algú vol forma part d'aquesta plataforma, es pot posar en contacte amb: gironaacull@gmail.com