17/01/2023

Neixen els Premis Generalitat Girona

Avui s'obre la convocatòria per presentar candidatures als recent creats Premis Generalitat Girona, que volen contribuir a reconèixer persones físiques o jurídiques que hagin destacat per la seva contribució a millorar la vida a les comarques gironines, ja sigui des de l'àmbit professional o per la seva implicació en entitats cíviques, culturals o esportives. 

La presentació de candidatures s'ha de fer a través del portal web tramits.gencat.cat o de l’Oficina d’Atenció Ciutadana a Girona fins al 16 de febrer. D'entre el jurat -format per persones d'àmbits ben diversos-, destaquem la participació de Jan Millastre, president de la Coordinadora d'ONG Solidàries. 

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, considera que els guardons “serviran per posar en valor les iniciatives que treballen per millorar la vida dels gironins i les gironines” i ajudaran a "tenir referents positius" en pro d'una societat millor. En la presentació d'aquests nous premis es va animar a totes les persones que tiren endavant projectes i iniciatives a la demarcació, a participar en la convocatòria. Igualment, les candidatures es poden presentar en nom propi o bé a proposta de tercers.

Els Premis Generalitat Girona celebraran la seva primera edició l’abril de 2023 i tindran caràcter anual i es distribuiran en tres categories, que duran els noms de tres personalitats gironines, per posar-les en valor històricament i reivindicar-ne els valors, i són:

Premi Josep Irla Bosch, al gironí o gironina de l’any, de reconeixement a persones per la seva trajectòria rellevant i destacable, professional o vital.

Premi Aurora Bertrana Salazar, al projecte social que fomenti l’equitat i la igualtat a la demarcació de Girona.

Premi Isabel Vila Pujol, a la iniciativa empresarial que hagi destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social a la demarcació de Girona.

El guardó que s’entregarà als premiats és una reproducció del Tors de Venus, d’Aristides Maillol.