24/11/2020

No tenir casa mata

Aquesta setmana Càritas Diocesana de Girona, el Centre d’Acollida i S erveis Socials “La Sopa” i l’associació Traçant Camins, organitzen diverses accions en el marc de la Campanya de Persones Sense Llar.

Aquesta campanya té com a lema "No tenir casa, mata. I tu, què hi dius? Digues prou! Ningú sense llar!” i compta la complicitat del xef Joan Roca i la jugadora de bàsquet Marta Xargay, per donar visibilitat a les accions de Càritas, destinades a lluitar pels drets de les persones sense llar.

Les activitats programades són:

26 DE NOVEMBRE (MIGDIA): lectura i entrega d’un manifest de manera paral·lela a diversos pobles i ciutats. Inclou les reclamacions de les entitats participants en l’àmbit de la defensa dels Drets de les persones sense llar i, per l’altra, la presentació del vídeo Batecs de carrer. 

27 DE NOVEMBRE: Presentació del vídeo Batecs de carrer a les 19h, en un acte virtual. El vídeo ha estat realitzat per l’equip de voluntaris de Càritas Jove i recull el testimoni personal d’un grup de persones que han viscut situacions de sensellarisme i que reflexionen en primera persona sobre els motius i les conseqüències d’aquestes circumstàncies. L'acte comptarà també amb una taula rodona per abordar la situació de les persones sense llar, amb la participació de Kira Ramírez (directora de La Sopa), Lluís Soldevila i Ildefonso (testimonis de sensellarisme) i Salvador Busquets (director de Càritas Barcelona). Modera Laura Fanals, periodista.