12/05/2014

No votis injustícia!

Entitats de tot Catalunya, entre les que hi ha la Plataforma Antiracista de Salt, AMIC-UGT o el Servei Civil Internacional, impulsen la campanya No votis injustícia, per aturar el discurs xenofòb a les eleccions europees del 25M.  La campanya neix d'una preocupant constatació: l'augment d’opcions polítiques amb discurs racista que pretenen legitimar la discriminació cap a les persones d’origen estranger aprofitant-se del context de crisi econòmica i social.

Mitjançant una sèrie d’accions locals descentralitzades es pretén generar debat públic al voltant de l’argumentari de “Primer els de casa”, amb l’objectiu de donar resposta i desmuntar un discurs agressiu i populista que identifica de manera falsa, hipòcrita i irresponsable, una part de la població del nostre país com a responsables dels problemes socials que estem patint.

De qui és la responsabilitat de la manca de llocs de treball? I de les retallades en salut i educació? I de que la gent perdi les seves cases? I de que no hi hagi suficients places a les escoles bressol? Des de la campanya No votis injustícia apunten que davant els que proclamen un racista "primer els de casa" cal respondre «que, primer, volem escoles, hospitals, serveis públics, oportunitats de treball, etc… per a totes les persones que vivim a Catalunya.» Per a aquestes entitats, alguns partits i polítics responsabilitzen la població immigrada de tots els nostres mals per confondre'ns i no assumir la responsabilitat en la ineficàcia de les seves polítiques.

En el web de No Votis Injustícia, us podreu descarregar un argumentari antiracista, conèixer el mapa del vot xenòfob a Catalunya o les propostes dels partits polítics.