21/04/2021

Nou Fons Documental de Bluefields

La Unitat de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona posa a disposició de la ciutadania un Fons Documental de Bluefields, cedit per en Sebas Parra, de l'AECFA Girona i La Guerrilla Comunicacional. Es tracta d'un Fons Documental únic sobre aquesta ciutat nicaragüenca agermanada amb Girona des de l'any 1987. 

El Fons Bluefielfds inclou, entre d'altres materials, 166 llibres, 144 revistes, 208 opuscles i centenars d'objectes com mapes i plànols, cartells, DVDs, CDs de música. Són recursos cedits per Sebas Parra, ara consultables per a tota la ciutadania des de l’Espai de Solidaritat on s'ubica la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona.

En l'àmbit de la Coordinadora, és prou conegut que Sebas Parra, mestre de persones adultes jubilat, vinculat a la Universitat de Girona com a professor associat, manté una estreta relació amb Nicaragua, des de fa anys. I de fet, va ser una de les persones implicades a fer efectiu l'agermanament entre la ciutat de Girona i Bluefields, l'any 1987. 

"Durant les tres últimes dècades, ha treballat per als projectes de cooperació internacional vinculats amb l’agermanament de Bluefields. Des de l’any 1993, com a responsable de l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador, amb la que es treballa el desenvolupament des de l’educació, la salut i el medi ambient; i també com a membre del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona." diuen des de la Unitat de Cooperació i Solidaritat de l'AJuntament.