04/05/2016

Nou manual d'Objecció Fiscal a la Despesa Militar 2016

Saps que cada dia l’Estat espanyol gasta 47,79 milions d’euros al manteniment de l’estructura militar? La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida impulsa la campanya 'Desarma els teus impostos' per la pau i el desarmament i proposa una nova guia per no perdre's.

Mentre les administracions retallen de manera dràstica partides com cooperació, sanitat i educació, l’Objecció Fiscal a la despesa militar permet a la ciutadania donar l’esquena als exèrcits i derivar els diners a un projecte o entitat que promogui la cultura de pau.

La despesa militar va en augment

Diàriament l’Estat espanyol gasta 47,79 milions d’euros al manteniment de l’estructura militar, un total de 17.444 milions durant tot el 2015 (dades del Centre Delàs d'estudis per la pau). Això representa un increment del 2,73% respecte al 2014.

Se’ns justifiquen els exèrcits, fins i tot en temps de crisi i retallades socials, amb la falsa idea de la “seguretat”. Però, i si abordéssim les relacions internacionals no des d’una perspectiva militar sinó des de la gestió pacífica dels conflictes?

Si voleu fer Objecció Fiscal, ja podeu consultar la Guia d'Objecció Fiscal on s'explica de forma clara com fer l'objecció fiscal a la despesa militar.

Informació extreta del web de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida