07/03/2022

Nou recurs educatiu: "Ucraïna, què està passant?"

El CeDRe de la Coordinadora ha elaborat una guia per als centres educatius què vol donar resposta als dubtes que des de fa dies ens plantegen les escoles. 

"Ucraïna, què està passant?" és un document en pdf, descarregable i gratuït que recull materials del CeDRe que poden ajudar a entendre el conflicte a Ucraïna. El document s'anirà actualitzant periòdicament, ja que el context és molt canviant i perquè està obert a les suggerències que la comunitat educativa vagi fent arribar a educacio@solidaries.org per ampliar i completar aquest document. 

I què hi trobareu a la guia?

La guia recull algunes propostes audiovisuals per a infants i joves que ajuden a entendre el conflicte. També fa un recull de propostes del CeDRe, llibres, exposicions, tallers i dinàmiques, per treballar a les aules l'actualitat d'aquest conflicte. La guia, a més, respon algunes de les preguntes més freqüents que hem sentit aquests dies, a les aules i fora d'elles: Com podem ajudar la població ucraïnesa? És adequada una recollida de materials per ajudar? És possible enviar medicaments a Ucraïna?

Tanca el document un llistat d'adreces d'interès d'administracioms, moviments socials i ONGD, universitats i entitats de pau catalanes. Des del CeDRe de la Coordinadora us animem a compartir-la i a treballar-la amb infants i joves, que aquests dies estan tant consternats com els adults, amb aquest conflicte a les portes d'Europa.