13/03/2018

Participem al Curs de Cooperació de la UdG

Un any més, la Coordinadora d'ONG Solidàries participa al "Curs de Cooperació per al Desenvolupament" que organitza la Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona. La seguretat en els projectes de cooperació, aspectes sanitaris com les malalties tropicals que cal tenir en compte quan ens desplacem, o com s'elabora unb projecte de cooperació, són alguns dels eixos temàtics inclosos al programa.

En la sessió de la Coordinadora d'ONG Solidàries parlem de què s'entén per una ONGD, quins són els seus àmbits de treball, què és cooperació al desenvolupament i què és educació pel desenvolupament, però també de la història de la Coordinadora: d'on venim, com ens organitzem, quins són els nostres objectius i en quines campanyes de sensibilització i denúncia treballem, així com en quines xarxes i espais col·lectius participem.

El curs va arrencar la setmana passada amb una sessió dedicada al coneixement i debat sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030. Avui continua amb la sessió a càrrec de la Coordinadora i també, del Servei Municipal de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona. La segona part de la sessió d'avui està enfocada a conèixer experiències de cooperació al desenvolupament al Camerun i a Nicaragua.

A banda de les altres sessions teòriques programades fins al 3 d'abril, el curs de cooperació també inclou més presentació d'experiències de projectes, un taller d'elaboració d'un projecte de cooperació al desenvolupament i un videofórum al voltant de "Un lugar en el mundo".