10/11/2011

Pau i Solidaritat condemna un nou assassinat en l'entorn sindical d'Hondures

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya ha emès un comunicat on condemna enèrgicament l'assassinat de José Luis Rodríguez, fill del secretari general del FOTSSIEH-CUTH, contrapart de la Fundació a Hondures, en diferents projectes de cooperació al desenvolupament sindical d'aquell país.

 

Tot apunta a una acció producte de la situació d'elevada delinqüència que es viu al país arran del cop d'Estat del 2009, en la línia de les amenaces anteriorment rebudes per part de dos altres companys del FOTSSIEH-CUTH, quan se'ls va fer saber que el Govern disposa d'una "llista negra" de sindicalistes contraris al cop d'Estat, els quals aniran progressivament "desapareixent".

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya expressa el seu condol i solidaritat amb Eugenio Rodríguez Obando, pare del jove assassinat, i amb la resta de companys/es perseguits/des tant de la contrapart FOTSSIEH-CUTH com de la resta d'organitzacions sindicals i socials d'Hondures. 

La Fundació condemna enèrgicament aquests fets tot exigint al Govern d'aquell país que prengui les mesures necessàries per garantir el restabliment de la democràcia, la llibertat i els drets fonamentals de la seva ciutadania. 

Llegiu el comunicat complet.