02/12/2010

Per Nadal, allibera't del consumisme!

SETEM Girona està organitzant una acció al carrer per reivindicar el consum responsable aquest Nadal. Serà el proper dissabte 11 de desembre, a partir de les 5 de la tarda, a diversos espais comercials de la ciutat. Els participants aniran caracteritzats amb pancartes i màscares i repartiran fulletons amb propostes de consum responsable. L'acció es realitzarà simultàniament a Barcelona i està marcada en la campanya de SETEM Catalunya per aquestes festes.

El Nadal ha estat fins ara el símbol per excel·lència de l'opulència del món occidental, del consum desenfrenat disfressat de bonics propòsits fraternals. Girona portarà a terme, per segon any, aquesta campanya per fomentar el consum responsable i conscient durant les festes nadalenques.

La crisi és una gran oportunitat per recuperar aquell Nadal que hem anat perdent pel camí de l'abundància material. La campanya vol per sobre de tot que els ciutadans i ciutadanes estiguin informats i informades, de cara a un consum conscient o a deixar de consumir si s'escau.