24/05/2022

Per remenar i triar: oferta educativa de les entitats 2022-2023

El CeDRe de la Coordinadora d'ONG Solidàries llença el nou catàleg de recursos educatius de les entitats solidàries. Un recull amb més de 44 propostes sobre valors, cooperació i solidaritat.

Són propostes educatives per donar a conèixer la realitat a altres lloc del món, per reflexionar sobre alternatives al capitalisme, sobre la diversitat, el racisme, la pau... o per organitzar campanyes de denúncia i sensibilització. Les entitats solidàries ofereixen un interessant ventall de tallers i dinàmiques que iniciten a reflexionar sobre els grans temes de l'actualitat i que són un complement indispensable per a l'educació crítica d'infants i joves.

D'entre tota l'oferta del catàleg, hi ha algunes activitats que són gratuïtes i d'altres de pagament. Els formats també són ben diversos ja que n'hi ha que inclouen la participació de la mateixa entitat, d'altres que pot gestionar el mateix docent, i fins i tot propostes teatralitzades. L'oferta 2022-2023 està classificada per edats: n'hi ha per a grups d'infantil, per a nens i nenes de primària, per a joves de secundària i també per a grups de persones adultes .

D'entre les novetats que trobareu al catàleg, destaquem la incorporació sobre cooperativisme, noves economies i economia del be comú, que proposa, justament el grup local d'EBC Girona. També s'han incorporat al catàleg diveres propostes d'Èccit que van des d'un taller de cuina a un de cal·ligrafia amazigh, o els podcasts d'Azahara "Tot és mixtura" sobre racisme, solidaritat o emprenedoria, aixi com la seva guia de reconeixements Dones i Diversitat que duu a les protagonistes a l'aula. Per conèixer el projecte de salut que Health us Nepal desenvolupa a la regió nepalí d'Humla, aquesta entitat ofereix des d'aquest any una xerrada a 2n, 3r i 4t d'ESO o a adults.

Des del CeDRe, seguireu trobant les maletes de contes per a infants, o la de còmics per a joves que parlen de valors i educació emocional als més menuts i de sexe i drogues als joves, a més de la segona convocatòria dels Premis Antònia Adroher i  la xerrada sobre la tasca solidària de les entitats. A més, des d'aquest any el CeDRe incorpora l'intinerari "Exili, refugi i acollida" que compta amb la participació de molts espais de la ciutat i possibilita fer un itinerari familiar de pau i drets humans per Girona.

"En l'oferta d'enguany, moltes de les propostes han sofert canvis i millores, per la qual cosa aconsellem llegir bé tot el catàleg a l'hora de trobar el taller que més s'ajusti al que es vulgui treballar.", diu Núria Cuadrat, responsable del CeDRe. Un catàleg, doncs, on remenar i triar per a una educació més crítica i transformadora.

El catàleg amb l'oferta educativa de les entitats solidàries es farà arribar als CRP, centres i casals joves, escoles i instituts, ajuntaments amb els que treballem, al departament d'Ensenyament de Girona i a les usuàries del CeDRe.