15/11/2021

Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d'hivern!

Apostar per uns jocs olímpics d’hivern en un context d’emergència climàtica és del tot irresponsable i no respon a les necessitats del Pirineu. Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries, ens hem adherit al manifest que impulsa la Plataforma STOPJJOO. 

Aquest manifest és contra la candidatura Barcelona-Pirineus 2030, un despropòsit ambiental i econòmic que compta amb molts detractors i al qual us animem a sumar-vos-hi.

El manifest demana retirar la candidatura dels JJOO d’Hivern 2030 i enterrar definitivament el macroprojecte, i canalitzar les inversions per cobrir les necessitats que té la muntanya per transitar cap a un canvi de model socioeconòmic basat en la vida dels pirinencs i pirinenques i en la defensa del territori. 

D'entre les personalitats que ja han signat contra la candidatura dels JJOO d'Hivern Bacelona-Pirineus, hi ha el corredor de muntanya i alpinista, Kilian Jornet, l'ambientòlga experta en canvi climàtic, Anna Pérez Català, l'alpinista, Araceli Segarra o el filòsof; Xavier Antich. 

SIGNAR MANIFEST >>