23/04/2018

Periodisme transformador

Lafede.cat posa en marxa una nova edició de les beques DevReporter. Es tracta d'ajuts inclosos al projecte europeu Frame, Voice, Report (FVR), destinat a promoure el treball conjunt entre entitats i periodistes, per donar visibilitat a alguna problemàtica vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Les Beques DevReporter volem promoure un doble canvi: en el discurs dels mitjans de comunicació i en la relació ONGD-periodistes. Aquests ajuts són dins del projecte FVR, finançat per la Comissió Europea a través del Programa d'Educació per al Desenvolupament i Sensibilització, i persegueixen l'enfortiment i la millora del coneixement i el compromís de la ciutadania europea amb els ODS, al mateix temps que estimular noves narratives i rutines informatives relacionades amb la cooperació al desenvolupament, la cultura de pau i els drets humans.

Les migracions, la desigualtat de gènere i el canvi climàtic són les temàtiques prioritàries dins les beques DevReporter, i en especial les interconnexions entre elles, sense que s'excloguin altres temes d'interès. Igualment, es valoraran especialment aquells proejctes que incorporin la perspectiva de gènere.
 
D'altra banda, del fons de 240.000 euros destinat a les beques, cada entitat podrà optar per una única categoria: A (dotada amb 10.000 euros), B (20 mil) i C (30 mil).La diferència entre categories ve determinada pel nombre d'actors implicats (equips professionals, organitzacions, xarxes, etc), per si hi ha més o menys desplaçaments internacionals, i dels preacords amb mitjans de comunicació que garanteixin un major impacte d'audiència, entre d'altres.

Dins el web del projecte (www.framevoicereport.org) és imprescindible seleccionar l'idioma corresponent (català), atès que les bases i terminis són diferents a cada país on es convoca la Beca. El termini per a presentació de propostes finalitza el 23 de maig.