19/04/2011

Premi a la difusió del decreixement

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana obre una nova edició del Premi a la difusió del decreixement. El guardó reconeix aquells treballs de recerca, organització de cursos o conferències, realització de materials audiovisuals, creació de materials pedagògics o qualsevol altre format d'acció per difondre els principis del decreixement com alternativa al creixement il.limitat. El termini per fer arribar les propostes finalitza el 30 de juny.

El premi està dotat amb 500 euros, però el jurat el podrà declarar desert i/o concedir un o més accèssits de 100 Euros. La decisió del jurat es farà pública el primer de novembre de 2011. Els treballs s'han d'adreçar a: llatinoamericana@solidaries.org o bé a l'Espai de Solidaritat (c. Mestre Francesc Civil, 3, baixos, 17005 de Girona).

Mentre que totes les ofertes polítiques parlen de creixement o de creixement sostenible, Serge Latouche, que és un dels economistes actuals més reconeguts dins del corrent del decreixement, apunta que les tres mesures més urgents són: 1. optimitzar l'ús de l'energia. 2. tornar a l'agricultura ecològica i fomentar el localisme agropecuari. 3. deixar de malbaratar els 500.000 milions de dòlars en publicitat, per higiene espiritual i material.

CONSULTEU LES BASES >>>