31/01/2012

Professorat marroquí intercanvia experiències educatives amb professorat gironí

Una dotzena de professors de Xauen (Marroc) arriben aquest dimecres, 1 de febrer, per participar en les Jornades de formació i intercanvi a Girona, després que professorat gironí visités les escoles de la comuna rural de Babtaza i la ciutat de Xauen, el passat mes de desembre. La foto és de Codenaf.

Aquesta és la tercera edició del projecte d'Intercanvi i Formació entre professors de Girona i Xauen, que organitzen conjuntament l'entitat Codenaf-Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, amb el suport de l'Ajuntament de Girona, el sindicat d'ensenyament CCOO de Girona, l'ajuntament de Babtaza i la delegació del Ministeri d'Ensenyament del Marroc de la província de Xauen. L'objectiu és facilitar l'intercanvi d'experiències, millorar el coneixement d'ambues comunitats educatives, i fer una aproximació a les diferents problemàtiques de l'ensenyament, en el marc de la crisi global actual.

La inauguració oficial del programa es farà a la seu del sindicat CCOO, on el professorat marroquí es trobarà amb el sindicat d'ensenyament de CCOO de Girona.

Durant l'estada formativa i sociocultural, els mestres de Xauen faran, també, una sessió formativa a l'escola Mare de Deu del Mont per veure de prop el funcionament administratiu i tècnic de l'escola. Com a dinàmica d'interacció amb els alumnes de l'escola, els mestres marroquins participaran conjuntament amb el professorat d'aquesta escola gironina en els Tallers de Contes àrabs (literatura popular del nord del Marroc), de l'escriptora Nasira El Hadri El Yousfi.

La visita inclou una trobada amb la Fundació Ser.gi, i una visita pedagògica a l'escola d'educació especial Font de l'Abella. El professorat gironí i marroquí es reunirà dissabte per fer la jornada de reflexió mitjançant dinàmiques d'intercanvi de les experiències viscudes durant les dues estades formatives a Xauen i a Girona.