06/09/2022

Punts de Pau

La Coordinadora d'ONG Solidàries llença una nova edició de punts de llibre de sensibilització. En aquesta ocasió, hi mostrem les contribucions a la pau de quatre entitats: Justícia i Pau Girona, ACAPS Girona, Plataforma per la Pau Lloret i Girona Acull.

Se n'han editat un miler de cadascun i a partir d'aquest mes de setembre ja els trobareu als gairebé 80 punts de lectura i biblioteques de les comarques gironines. 

A cada punt de llibre s'hi explica què fa cada entitat per contribuir a fer un món més just, solidari i en pau. En el cas de Justícia i Pau Girona, s'hi explica com des d'una perspectiva de l'Evangeli, el grup gironí organitza esdeveniments i trobades per sensibilitzar la ciutadania, així com per denunciar la vulneració de Drets Humans i entorn la cultura de pau i l'emergència climàtica.

De Plataforma per la Pau Lloret es destaca la seva participació a campanyes internacionals com la campanya contra les bombes de Dispersió o la iniciada per aconseguir un Tractat sobre comerç d'armes o l'acord per abolir les armes nuclears.

D'ACAPS Girona parlem sobre el seu paper a l'hora de no deixar que el Poble Sahrauí i la seva lluita per un referèndum caigui en l'oblit. D'aquesta entitat, de les més veteranes a territori gironí, també expliquem algunes de les iniciatives que fan, com les Vacances en Pau o el foment de l'educació i la salut als camps de refugiats sahrauís.

Sobre Girona Acull posem en relleu la seva persistent denúncia del genocidi migratori que permeten les polítiques migratòries europees i ens fem ressò del seu clam per unes vies legals i segures.

Podeu passar a recollir els vostres, a l'Espai de Solidaritat!