09/09/2021

Quatre noves entitats a la Coordinadora

Ànima Mater, de Figueres, Resilience Earth, d'Olot, i GERDD i la Promotora de Comerç Just, de Sarrià de Ter, són les quatre entitats que es van presentar a l'última assemblea de la Coordinadora d'ONG Solidàries i que des d'aquest mes de setembre en formen part. 

Però qui són aquestes entitats?

Ànima Màter va nèixer en l'any de la pandèmia i ha hagut de remar fort per continuar surant i assolir els objectius que s'havia proposta en néixer: dur a terme l'acció social que faciliti una major cohesió social. Al barri de la Marca de l'Ham de Figueres han posat en marxa un hort ecològic urbà que té com a finalitat l'autoconsum i l'aprenentatge de l’horticultura ecològica, però també la socialització i la cooperació i vinculació comunitària. Amb objectius similars, Ànima Mater, està dissenyant un projecte d’intercanvi, on poder fer parelles lingüístiques, o petits grups (de màxim 4 persones), on es pugui intercanviar la llengua materna d’una manera amena.

A Olot, hi tenim la gent de Resilience Earth, una cooperativa sense ànim de lucre de gestió del canvi, que aposta per la resiliència comunitària, el disseny regeneratiu i l’economia social i solidària com a eines fonamentals per a la transformació social, ecològica i econòmica. Les membres de la cooperativa ofereixen diversos serveis com el disseny, planificació i avaluació, la facilitació i formació o la innovació i recerca, i compten amb molta experiència en el treball amb organitzacions locals i internacionals, acompanyant projectes, comunitats, municipis i institucions. Durant l'elaboració del Pla Estratègic de la Coordinadora, vam comptar amb el seu acompanyament i suport. 

Des del GERD, amb seu a Sarrià de Ter, es van presentar dues de les associacions germanes d'aquesta entitat veterana de cooperació al desenvolupament: són el GERDD -Gestora de Recursos pel Discapacitat- i la Promotora de Comerç Just. La Gestora de Recursos pel Desenvolupament del Discapacitat té com a objectiu principal la realització de projectes per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, mentre que la Promotora de Comerç Just està creada per a la realització de projectes de formació i integració laboral a persones amb discapacitat i mares de nenes i nens amb discapacitat. Tot plegat, amb l'objectiu de millorar l'economia de les famílies de persones amb discapacitat amb la filosofia de comerç just.