07/09/2022

Que comenci el nou curs!

L’equip tècnic de la Coordinadora ja ha tornat i la primera assemblea del curs ja apareix al calendari: el dimecres 14 de setembre, a les 18h de la tarda en format presencial, o en línia per als que sou més lluny de Girona. Ens hi posem?

D'entrada recordar-vos que ja hem retornat a l'horari normal: De dilluns a dijous, de 9 a 14h i de 16h a 18h. I divendres, de 9 a 14h. I per començar amb bon peu, us hem preparat un poti-poti de recursos i articles que us poden ser d’utilitat.

1-      Qui no comunica no existeix. Al CeDRe tenim un grapat de llibres per millorar l’impacte de la comunicació que es fa des de les entitats. Els podeu agafar en préstec gratuït. Aquí  en teniu un parell:

Manual d’Apropament als mitjans. Tot i tenir els seus anys, aquesta petita guia us serà molt útil per a totes aquelles entitats que no teniu cap persona interessada en la matèria però que enteneu que sense la comunicació no es va enlloc. Editat pel CAC i la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, la podeu agafar en préstec gratuït al CeDRe en diversos idiomes o descarregar-vos-la en format digital aquí>>

10 sencillos pasos para una estratègia efectiva en redes sociales. D’Óscar Rodríguez. No hi trobareu el secret per assolir l’èxit a les xarxes socials però sí bons consells per fer-ho cada cop millor i per entendre una mica més, tota la feinada que hi ha darrera de la persona que fa de community manager.

2-      En forma, amb més formació! Des de que va començar setembre el xat de la Coordinadora bull amb propostes formatives, la majoria de les quals estan pensades per a entitats i són gratuïtes. A què espereu doncs? Doneu un cop d’ull a la nostra agenda: hi trobareu – a més d’un munt d’activitats ben interessants - propostes de l’EBC Girona, d’ASOCOLGI, de Resilience Earth, de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i ben aviat, les nostres propostes de tallers i formacions, per a aquest primer trimestre del curs.

Si el que us interessa és compartir la vostra proposta formativa, teniu el botó de l’Agenda (entrant a l’apartat Agenda del web, a dalt de tot, a la dreta) des d’on penjar-la directament. És tan senzill com omplir un formulari en el qual també hi podeu penjar imatges i pdfs i un cop féu l’actualització, arribarà un correu a comunicació perquè en fem la revisió i ho fem públic. I si no, sempre us queda el xat del whatsapp.

3-      Estàs en fase de justificacions? Et compartim un article de Xarxanet, que dona alguns consells per fer-ho bé.

4-      A més d’oenegero o onegera, treballes en l’àmbit de l’educació? Ara que comença el curs et proposem un premi literari per engrescar el teu alumnat: el Premi Antònia Adroher de Narrativa i Poesia. La Coordinadora d’ONG Solidàries, Òmnium Gironès i el Gremi de Llibreters de Catalunya a Girona convoquen la segona edició d’aquests guardons que tenen per objectiu la sensibilització en temes socials i la promoció de l’ús literari del català als centres educatius de les comarques gironines. El tema d’enguany és el Dret a la Pau i la data per a presentació de treballs finalitza el 10 de febrer de 2023 a través d'aquest formulari>>

5-      Fem-ho fàcil!  Qui no coneix el Canva a hores d’ara? Senzill, intuïtiu i gratuït, et pot servir tant per preparar un cartell, com per fer un díptic o materials per a les xarxes socials, a partir de plantilles personalitzables, o el Trello, que utilitza l'equip tècnic per planificar les tasques i veure què està en procés, què està fet i què falta fer. Per triar, remenar i trobar. Però és que n’hi ha tantes d'eines que ens poden facilitar la feina! La Fundació Esplai en va recollir unes quantes en aquesta Guía de buenas prácticas Refexiones y recomendaciones para la digitalización de organizaciones sociales, que us compartim.