01/11/2011

Què està passant de debò a la nostra economia?

El llibre «Hay alternativas. Propuestas para crear bienestar y empleo en España», dels economistes Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón ja hauria de ser a les llibreries. Les dificultats amb què s'han trobat amb l'editorial que l'havia de publicar, els ha fet buscar una altra via de difusió. L'obra, prologada per Noam Chomsky, es pot consultar gratuïtament a Internet, i aviat es podrà trobar una nova edició impresa. Ediciones Sequitur amb la col·laboració d'ATTAC Espanya han assumit aquesta tasca.

 

Navarro, Torres i Garzón expliquen en la introducció del llibre que el seu propòsit és divulgar que aquesta idea tan difosa segons la qual no hi ha alternatives és falsa,i per demostrar que sí n'hi ha i que són eficaces per sortir de la situació en què ens trobem, per crear ocupació decent i estable, i per a generar benestar social.

Els autors afirmen que només fent que la ciutadania sàpiga el que "de debò està succeint en la nostra economia i divulgant les alternatives que existeixen a aquesta aguda crisi del capitalisme, podrem sortir d'ella amb més ocupació i benestar social".

Els tres economistes sostenen que "sabem que hi ha alternatives, que es poden fer altres coses diferents a les que proposen la patronal, els banquers, els directius dels bancs centrals i els polítics que comparteixen amb ells la ideologia neoliberal" i "sabem que es poden fer un altre tipus de polítiques simplement perquè això és el que demostra la literatura científica, per molt que es vulgui ocultar per part dels neoliberals".

 

Podeu descarregar el llibre aquí.