17/09/2012

Rebobina! Estranger a casa meva

Després de l'estiu, recuperem el Rebobina! una secció del web de la Coordinadora, des d'on us proposem quinzenalment, pel·lícules i documentals online que aportin una visió crítica i transformadora i que donen veu a les persones que menys en tenen. En aquesta ocasió, us proposem el treball de Marc Planagumà i Núria Pascal Estranger a casa meva. Us animem a fer-nos les vostres propostes a comunicacio@solidaritat.org

En Sidi va néixer a Mauritània, però fa gairebé 30 anys que va venir a Europa i ja té nacionalitat i passaport espanyols. Viu a Banyoles amb la seva primera dona i els seus 4 fills, però sempre que pot, torna a l’Àfrica per visitar la família. El documental segueix en Sidi en un d’aquests viatges a Mauritània i podrem veure què hi ha darrera dels immigrants africans amb qui convivim cada dia: quines són les seves obligacions i responsabilitats, i com se sent tornant a una casa que és la seva, però on ja és un estranger.

Aquest documental, filmat entre Catalunya, Dakar (Senegal) i Diogoutouro (Mauritània), intenta mostrar com es viu aquest dilema des del punt de vista dels seus protagonistes.

 

Estranger a casa meva from Marc Planagumà [pmn] on Vimeo.