11/12/2012

Rebobina! La Plataforma

La setmana passada, la Xarxa pels Drets Socials presentava el documental sobre la història de la PAH, "La Plataforma". Per a tots i totes les que no hi vau poder assistir, avui us el presentem a la secció Rebobina!  "La Plataforma" és un documental en què Ada Colau i Adrià Alemany, portaveus de la PAH de Barcelona, narren la història de la PAH des ‘V de Vivienda' fins l'inici de la campanya ‘Per una nova Llei de la Vivenda'.

Produït per SICOM i Namuss films, es tracta d'un projecte sense afany de lucre sobre la lluita pel dret a la vivenda, encapçalada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, a través de la seva ferma i no violenta oposició als desnonaments.

El dret a la vivenda és un dels drets fonamentals de les persones. Amb una vivenda digna, les persones podem cuinar per a alimentar-nos, podem tenir accés a la higiene personal, podem estar a recer de les condicions climàtiques adverses, podem conviure, socialitzar amb la comunitat, fins i tot, tenir fills i donar també cobertura als seus drets fonamentals. Una vivenda ens dóna la seguretat, l'estabilitat, la intimitat, i simbolitza l'espai de l'individu dins el món.

Informació extreta del web de la Coordinadora d'ONGD i Altres Moviments de Lleida