02/07/2013

Rebobina! "Stop! Rodant el canvi"

En el Rebobina! d'aquest mes de juliol tenim una proposta que arriba de La Guerrilla Comunicacional. És ''Stop! Rodant el canvi'', el primer documental que es realitza a l'Estat espanyol sobre el tema del decreixement. En el documental se'ns adverteix sobre els greus perjudicis del desenvolupament incontrolat i de l'explotació sense límit dels recursos naturals.

Produït per La Semilla, la idea del documental va sorgir fa dos anys i ha permès a mitja dotzena de realitzadors, recórrer el territori espanyol i francès, a la recerca d'alternatives pràctiques i teòriques. Durant el mes que ha durat la gravació, han visitat ecoaldees com les de Matavenero o Valdepiélagos; han viatjat a Ibort i Aineto -dos pobles cedits legalment a Osca que autogestionen les seves activitats-, i han descobert finques ecològiques com La Garma a Cantàbria o Permablitz a Barcelona.

Amb aquest documental presentat en forma de road-movie i format per un equip de dones, es pretén mostrar una alternativa real i factible que es pot fer tant a nivell individual com col·lectiu. El decreixement, com a filosofia de vida, aplega molt diverses pràtiques, persones i col·lectius.

En el viatge es mostrarà totes aquestes maneres d'entendre la vida, el consum, el respecte pel medi ambient, el treball, i el desig i la necessitat latent de participar activament en les preses de decisions tant polítiques com socials que regeixen les nostres vides. Totes tenen alguna cosa en comú: vivim en el mateix planeta, i aquest planeta és finit. 

 

Informació extreta del web de La Guerrilla Comunicacional.