21/02/2022

Reconeixement a les dones i la diversitat (febrer (2022)

L'Associació Azahara ha convocat la primera edició dels ‘Reconeixements Azahara: dones i diversitat’ amb l'objectiu de donar a conèixer històries de vida i projectes protagonitzades per dones amb perspectiva migrant o filles de la immigració a les comarques gironines.

Aquests guardons s’entreguen en el marc de les celebracions del Dia Internacional de la Dona i busquen reconèixer dones que reuneixen els valors de solidaritat, compromís, transformació social, sostenibilitat i resiliència. 

En l'edició d'enguany es reconeixerà sis dones de trajectòria migrant, que es caracteritzen per la seva capacitat de lideratge i compromís i que resideixen a la demarcació de Girona. L’esdeveniment d'Azahara, obert a tota la ciutadania, reunirà a societat civil, entitats i administracions públiques per a que puguin posar en valor el paper de la dona migrant. 

Les dones que rebran els Reconeixements Azahara al 2022 són:

NABILA EL GAMOUCHI, emprenedora i propietària del Nabila Cafè, un local de referència a Olot que traspassa fronteres.

FATOU KANTEH, esportista i jugadora de futbol femení de primera divisió amb un gran compromís social a Banyoles.

CHIRAF SOUILAH, estudiant de Doctorat en Química Organometàl·lica. Màster en Catàlisi Avançada i modelització molecular a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi. Compromesa amb el teixit social d’Amer.

TAMARA CORTÉS, mestra i referent entre la comunitat gitana a Girona. Activista social a favor de l'educació i el trencament de prejudicis.

JESSENIA LAGOS, psicòloga i activista pels drets de les dones; especialment treballadores de la llar. Defensa la dignificació, la inserció laboral i alfabetització de les dones a les comarques de Girona. 

AMAL AYOU, més coneguda com a Amal Style. És una figuerenca creadora de contingut i molt influent entre les dones empordaneses. A través de les xarxes socials dinamitza una gran comunitat de dones.

 

Aquesta iniciativa té el suport de la Fundació Anna Lindh i l’Institut Europeu de la Mediterrània. Vols participar-hi? Reserva AQUÍ>> la teva entrada.