22/11/2013

Recurs del mes de desembre 2013

Us presentem algunes de les novetats cinematogràfiques que han arribat al CeDRe i que podeu endur-vos-en a casa aquestes vacances per gaudir-ne a la vora del foc. Per donar-vos d'alta al servei de préstec només cal que ompliu el full d'alta al CeDRe i passeu per l'Espai de Solidaritat a recollir el material.

Recorda-vos també als Centres escolars, que teniu a disposició el catàleg d'oferta educativa de les entitats i que encara sou a temps a demanar alguna de les activitats proposades durant el segon i tercer trimestre.

Aquí y allá.(Méxic, 2012 film d'Antonio Méndez Esparza)

Després de treballar diversos anys als Estats Units, un home torna a la Serra de Guerrero. Allí es reuneix amb la seva esposa i les seves dues filles, que mostren cap a ell un cert distanciament. Ensopegar de nou amb les dificultats econòmiques de sempre ho porta a plantejar-se la idea de tornar a emigrar; però també els seus paisans veuen l'emigració al nord com l'única sortida per millorar les seves condicions de vida.

Akeela contra todos. (Estats Units 2006, film deDoug Atchison)

Història de d'Akeelah Anderson, una jove d'11 anys amb un do extraordinari per a les paraules. Malgrat l'oposició de la seva mare, la nena competirà en diversos campionats de lletrejar, ajudada pel Dr. Larabee i el suport dels seus orgullosos veïns.

Evelyn (Espanya 2011, film d'Isabel de Ocampo).

Evelyn viatja a Espanya des del seu poble natal a Perú. Pensa que va a treballar amb la seva cosina en un restaurant. Però és enganyada i segrestada per exercir la prostitució en un club de carretera. Aquesta és la història d'un rentat de cervell; el que transforma a una ingènua noia de poble en una esclava sexual.

No conoces a Jack TV (Estats Units 2010, film de Barry Levinson)

Pel·lícula biogràfica sobre el doctor Jack Kevorkian, més conegut com a "Doctor Mort". Des de principis dels anys 90 ha estat la la figura més representativa en el debat sobre l'eutanàsia. Després d'intervenir en més de 130 casos de suïcidi assistit, es va convertir en un personatge mediàtic que es va veure involucrat en interminables batalles legals, en les quals defensava el dret a morir dels seus pacients.

No tengas miedo (Espanya 2011, film de Montxo Armendáriz)

Silvia és una jove marcada per una fosca infància. Amb amb prou feines 25 anys decideix refer la seva vida i enfrontar-se a les persones, sentiments i emocions que la mantenen lligada al passat. I en la seva lluita contra l'adversitat, contra si mateixa, anirà aprenent a controlar les seves pors i a convertir-se en una dona adulta, propietària dels seus actes.