10/01/2022

Recurs del mes de gener 2022

Comencem l’any amb les 5 novetats que ens han arribat aquest mes de gener. Jocs de taula dedicats a les persones grans, a la seva diversió i a les habilitats que es poden treballar tot passant una bona estona de partida en partida i de joc en joc.

 

Novetats CeDRe:

Colomo

Un joc de taula de memòria a partir de colors... I amb noves regles que el fan més atractiu per al públic adult (tot i que és un joc per a totes les edats). Vermell taronja, groc, verd, blau, violeta… Aquest joc de memòria juga amb els sis colors 60 discs de fusta, són el material simple i versàtil per a molts jocs diferents. A les instruccions n’hi ha 6, però si entreu al web del joc en podeu descarregar moltes més variants.

Katamino

Un joc evolutiu en dificultat per al treball cognitiu, de concentració i atenció en parella o solitari. Amb 12 peces acolorides de fusta, ens permet treballar l’estratègia, la matemàtica, la intel·ligència espacial i la lògica entre d’altres moltes aptituds que podem identificar fàcilment en veure el tauler de joc i les peces. La principal forma de joc és com un joc solitari o cooperatiu que està inspirat en el conegut Tetris. Hi ha també la versió de joc Tangram on si entres al web del joc, pots descarregar-te’n reptes i figures. Aquesta modalitat també existeix en construccions en 3D de diferent dificultat. Per jugar-hi de manera competitiva i en parelles hi ha altres versions del joc.

Stella Dixit

Un joc competitiu on a cada ronda, les jugadores interpretaran les cartes Dixit en un tauler després de rebre una paraula de pista comuna. Cadascuna observa les cartes Dixit i l’associa en secret amb la paraula clau. Seleccionar les mateixes cartes Dixit que els altres jugadors i jugadores permet obtenir més punts. Per contra, seleccionar una carta que ningú més tria pot costar-te car. Qui aconsegueixi més punts, guanya la partida.

Zig and Go

Un joc de construcció i reacció en cadena que demanarà del treball en equip (o en solitari) per a poder superar el repte que ens proposem. Amb 48 peces caldrà enginyar un recorregut per a què la bala faci el que nosaltres l’indiquem: baixar pendents, entrar en un embut, tocar una campana... Un joc d’equilibri, paciència i orientació i visió espacial que podem completar amb peces de dominó, del Kapla o de qualsevol altre joc o artefacte que ens proposem.

Modern Art

Un joc on cal ficar-se a la pell de l'amo o mestressa d'una important i famosa galeria d'art i encarregar-se d'obtenir les millors subhastes per les teves obres. Tindràs deu obres d'art amb les quals comerciar i tractar d'aconseguir el màxim benefici. Per guanyar caldrà vendre les pintures al màxim preu possible, així com comprar les pintures venudes per uns altres, invertir en obres que incrementessin el seu valor amb el temps és sempre una estratègia recomanable. Posa a prova la teva perspicàcia per descobrir quina serà l'obra d'art més cara i el pintor més ben valorat.

Altres jocs CeDRe per a jugadores i jugadors sèniors:

Kapla Challenge

El joc té com a missió aconseguir l'equilibri perfecte… Caldrà reproduir els models de cadascuna de les 12 cartes comptant amb les 16 plaques de Kapla incloses. Un pols ferm i una ment tranquil·la seran els teus millors aliats per a fer créixer a l'arbre o alliberar a l'ocellet, o aconseguir qualsevol dels altres reptes que es planteja.

Bandido

Un joc per trencar-nos-hi les banyes... Sembla que un lladregot vol escapar-se de la presó. Entre totes caldrà construir els túnels que cava de manera que coincideixin de nou al lladregot cap a la cel·la. Un repte a priori senzill però que cal ser planificat i executat minuciosament si no volem perdre la partida.

Happy Salmon

Un joc on cal executar les ordres que van sortint a les cartes de joc. Caldrà coordinar-nos amb la resta de jugadores i jugadors. En cas de falta de mobilitat es pot substituir la imatge «canviar de lloc» per una altra acció més còmode per a qui hi juga: canviar, per exemple, la carta.

Pixel Art

Un joc de construcció i reproducció d’imatges a partir de peces de color. Senzill i amb diferents nivells de dificultat. Ens permet jugar amb color, i fins hi tot, crear imatges, paraules o construccions noves que inventem i adaptem a les nostres possibilitats i gustos. Les peces grans i gruixudes faciliten la seva manipulació. De la mateixa família però un xic més complicat tenim el joc Speed Bowls, on podem competir amb la resta de jugadores i jugadors... O jugar-hi en solitari o en equip si no volem seguir la modalitat competitiva del joc de rapidesa i habilitat visual.