08/06/2010

Recurs del mes de juny 2010

S'acosten els darrers dies d'escola i d'institut i és el moment de preparar el curs vinent. Des de la Coordinadora us oferim un seguit de dinàmiques educatives pels vostres centres.Es tracta de tallers, cinefòrums, jocs de rol i dinàmiques de grup  amb una guia didàctica a on s'explica pas a pas el funcionament de la dinàmica i el material.Per a fer la demanda caldrà enviar un correu e-mail a: recursos@solidaritat.org  

Tallers-dinàmiques per a infantil :

Carpeta pedagògica: EL PEIX IRISAT  

Seguint la metodologia del treball per racons, la carpeta del Peix Irisat compta amb activitats lúdiques sobre la vida marina (un joc de memory, un trencaclosques...), el conte "El peix Irisat" de Pfister, Marcus, el mateix conte en presentació digital, música i danses, etc. Tot per passar un parell d'hores treballant els valors de compartir, d'agraïment i de l'amistat amb els infants.

Carpeta pedagògica: CASTELL DE SORRA

Seguint la metodologia del treball per racons, la carpeta del Castell de sorra compta amb activitats lúdiques que es realitzen per taules i en les que cal la participació i implicació de tots els membres: trencaclosques impossibles, pintura i decoració del cargol de mar, construccions de fusta... A partir de la història d'en Jalil i l'Issac, un conte de baralles i d'unió, de cargols màgics i de Pau. Els i les nenes coneixeran el valor de compartir i de treball en equip. Totes les activitats estan basades en el llibre "El castell de sorra" d'Alejandor i Sebastián García Schnetzer. 

Carpeta-conte: KAMISHIBAI

A partir dels contes presentats amb el teatret Kamishibai, els i les noies poden fer les seves pròpies creacions. Només cal tenir a l'aula una bona història per explicar i cartolines tamany DIN A3. La resta, serà tot creativitat i diversió. El conte es pot acompanyar de cançons amb música gravada o instruments de l'aula. Els contes que tenim a disposició els podeu consultar al web de la Coordinadora >>

 

Tallers-dinàmiques per a primària:

Carpeta Pedagògica: NOAGA I L'AIGUA

On va l'aigua que cau pel labavo de casa? Quants litres d'aigua al dia consumim? Com i quants en podem estalviar? Quins són els problemes que causa la falta d'aigua potable? Tot això, a través de fitxes de joc i activitats senzilles es troba a la carpeta LA NOAGA I L'AIGUA. Una activitat dissenyada per treballar dins el currículum escolar i que pot anar acompanyada d'altra material de suport: audiovisuals, llibres de text per a mestres i docents, contes per a joves, etc.

Carpeta Pedagògica: CONSTRUÏM JOGUINES.

Una maleta amb jocs fets per nens i nenes del Senegal i Gàmbia donen pas al conte de la NOAGA, una nena que ens explica com viu i com juga. A partir d'aquest conte, els i les alumnes intentaran construïr la seva pròpia joguina, al final, les joguines poden exposar-se a la resta del centre, amb una petita història sobre com juguen i fan les joguines els amics i amigues de la Noaga, que viuen en un poblat petit, allunyat de les grans ciutats.

 

Tallers-dinàmiques per a secundària:

Carpeta Digital: CD-Rom de la PAU

Instal·lem un CD-rom a cada ordinador, i comença el joc de pistes. Els nois i noies han d'anar superant proves que els donaran informació, pistes i conceptes sobre la cultura de Pau. Un material ideal per a les classes d'informàtica, a on cada alumne segueix el seu propi ritme de coneixements, ideat per l'ONG Fundació per la Pau.

Vint-i-cinc ARGUMENTS PER LA PAU:

A partir d'unes làmines amb vinyetes que representen diferents aspectes de la Cultura de Pau, els i les alumnes reflexionen sobre les actituds i accions a empendre per a conviure en Pau al barri, al centre i a l'escala amb el veinat.

 

Tallers-dinàmiques per a cicles formatius i batxillerats:

Cinefòrum: MAQUILADORES

Quès és una maquila? Qui hi treballa, en quines condicions? A on es troben? A partir d'un documental i un joc de rol, els i les alumnes de secundària entren en el mercat globalitzat i en la repercussió d'aquest mercat frenètic a les maquiles de Nicaragua.