11/05/2017

Recurs del mes de maig 2017

Aquest mes de maig el dediquem al cinema documental i us oferim més de tres mil documentals en un sol clic!  

Al CeDRe tenim més de dos cents documentals que ens han d'ajudar a entendre el món i prendre'n part i que us oferim de manera gratuita. Aquest mes però us recomanem  a més, milers de documentals que es poden visualitzar lliurement des d'internet a través de dues plataformes, una de local "Salut,drets i acció" i una d'interacional "Films for action".

 

https://salutdretsaccio.org/#

Cinema per la defensa del dret a la salut al món. Històries, lluites personals i col·lectives, creativitat audiovisual. Un projecte ideat per Medicus Mundi Mediterrània i Farmacèutics Mundi.

 

 https://www.filmsforaction.org/

Pàgina  web ha catalogat més de 3000 dels millors documentals, pel·lícules curtes i vídeos lliures i en línia, classificats en 40 temes relacionats amb l'economia, el desenvolupament, les alternatives i tot allò que preocupa a les nostres entitats i centres. Un web que ha afegit també articles relacionats amb la justicia iels moviments globals.

 

A més, us recomanem aquests llibres del CeDRe que parlen sobre el cinema com a eina educativa:

Cine con objetivos: Materiales didácticos sobre los objetivos de desarrollo del Milenio. Agapea Ed. VVAA.

Aquest material didàctic està dissenyat per al professorat i l'alumnat corresponent a tots els nivells de l'ESO, entenent que els mitjans audiovisuals tenen un paper fonamental en els processos d'aprenentatge, en la transmissió de models de referència i que són afavoridors del debat.

El cine, fábrica de sueños solidarios. Cideal Ed. VVAA

Un llibre amb vint-i-dos pel·lícules comentades i analitzades des d'una perspectiva de pau, gènere i drets humans. Una eina útil per a la dinamització de cinefòrums.