02/11/2015

Recurs del mes de novembre 2015

Un mes de novembre dedicat a la infància per commemorar el dia Internacional dels Drets del Nen que se celebra el 20 d'aquest mes.

Il·lustració d'Oscar Barcelon                    

Als efectes de la convenció, per infant  hom entén tot ésser humà menor de divuit anys, llevat que, en virtut de la legislació que li sigui aplicable, assoleixi la majoria d'edat més aviat.  La Convenció sobre els Drets de l'Infant doncs és la que guia els recursos que us presentem a continuació i que estan en préstec gratuït al CeDRe per a tothom qui ho desitgi:

 

EXPOSICIÓ DRETS DELS INFANTS:

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer als infants els seus drets de forma senzilla a través de les il·lustracions de cinc professionals de la il·lustració que amb gràcia i enginy han aconseguit transmetre amb llenguatge infantil la universalitat dels drets dels infants.

Aquesta exposició va acompanyada d'un pòster de regal, on es resumeixen en llenguatge senzill els 42 articles de la Convenció sobre els Drets de l' Infant.

 

JOC KIMALOÉ:

Joc de taula per a conèixer els Drets de l'Infant d'una manera lúdica. Pensat per a mainada a partir dels 10 anys i d'una durada de joc d'uns 45 minuts, les jugadores i els jugadors coneixeran situacions diferents en països diferents de la mà dels nens i nenes que es presenten al joc. 

 

JOC PER QUÈ CAL ANAR A L'ESCOLA:

Un joc que dóna raons per defensar l'educació dels infants. Per què és important anar a l'escola? Per què és un dret, el dret a l'educació? Un senzill recorregut tipus joc de l'oca amb caselles explicatives sobre la importància de l'educació dels infants.

 

LLIBRE IL·LUSTRAT LES VAMBES DE LA SOFIA:

Sofia i la seva mare són pobres: tenen una petita casa i uns quants animals. El pare de Sofia va morir perquè no hi havia cap metge ni cap hospital a prop del poble. Però Sofia té un desig secret, un desig que canvairà la seva vida per sempre, i qual l'home dels números visita el poble, els desig de la Sofia potser es podrà fer realitat.

 

CÒMIC CHECPOINT PALESTINA:

Un còmic dedicat als 79 infants israelians caiguts víctimes dels atemptats suïcides, i als 328 infants palestins morts pels trets dels soldats israelians en les seves accions antiterroristes durant el període de 12/11/2000 a l'1/10/2002 Un còmic que barreja històries amb testimoniatge i fets reals, indicat per a treballar els drets dels infants palestins i israelians.

 

Totes les persones que desitgeu tenir un pòster de la Convenció sobre els Drets de l'Infant podeu passar pel CeDRe en horari d'oficines a recollir-lo gratuïtament.