16/08/2017

Recurs del mes de setembre 2017

Durant aquest mes us proposem activitats per als vostres centres que oferim des de La Caseta de la Devesa. A la primera part hi ha les que ofereix gratuïtament el CeDRe, seguida de l'oferta de les entitats de la Coordinadora.

No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per a tancar calendaris de tallers i activitats als vostres centres!

Desemmascarant el racisme. Curs: Cicle superior primària. 3 sessions dirigides a parlar i reflexionar sobre estereotips, prejudicis i aquelles conductes que d'una manera impedeixen la bona convivència i les que ben al contrari, l'afavoreixen. CODI:374

Protagonistes per la Pau. Curs: Infantil, Primària i Cicles Formatius. Amb motiu del dia del DENIP,  encetem la vuitena campanya per treballar el concepte de PAU a les aules. Enguany l’objectiu és donar a conèixer persones reals i contemporànies  en l’anonimat, gent que lluita per un món millor aconseguint fites importantíssimes per a la convivència i la pau als països on viuen. Activitat dinamitzada per a les escoles de Figueres i Girona. CODI:294

Ser Refugiat. Curs: Cicle superior primària i 1r i 2n ESO. A partir d’un curtmetratge amb el testimoni de quatre nens i nenes refugiades l’activitat se centra en clarificar dubtes sobre la situació de les persones refugiades i desplaçades al món. CODI:319

La maleta dels contes, valors, sentiments i emocions. Curs: Infantil i Primària. Una maleta amb contes il·lustrats pel treball a l'aula dels sentiments. La maleta inclou 5 contes que amb les imatges i el diàleg ajuden a la reflexió dels sentiments i valors amb la mainada. S'hi adjunten instruccions, idees i manuals per al treball amb els contes. Es realitzen i presten maletes a la carta, amb la tipologia de contes que el centre necessiti treballar segons la temàtica i l’edat. CODI:295

A part de l'oferta per aquest curs a La Caseta, el CeDRe ofereix també altres activitats. Per tal de reservar l’activitat cal enviar un correu-e a: recursos@solidaritat.org.

Tardes Juganeres. Curs: Cicles Formatius. Visita al CeDRe per tal de conèixer els recursos educatius tot posant-los en pràctica.  L’objectiu, fomentar l’ús pedagògic del joc en els futurs professionals del món educatiu. 

Què són les ONGD? Curs: ESO i BATX. Visita- taller d’una ONGD al centre escolar per conèixer el seu treball en cooperació i les seves campanyes de sensibilització. 

Exiteix també una àmplia oferta de les entitats de la Coordinadora. Per conèixer l'oferta de les entitats de La Coordinadora podeu consultar: aquest ENLLAÇ que s'anirà actualitzant al llarg d'aquest mes amb noves propostes. Des d'ara, però podeu consultar l'oferta de les següents entitats:

AGENDA LLATINOAMERICANA (llatinoamericana@solidaries.org): Ofereix tallers gratuïts.

Agenda Llatinoamericana: Ecologia: A partir de 10 anys. Un taller a on es presentarà la "Carta del Cap Seattle", l'Agenda Llatinoamericana 2018 i des d'on a partir d'un curtmetratge es parlarà del consum i la preservació de l'aigua

Agenda Llatinoamericana: Igualtat de gènere: A partir de 10 anys. Una sessió per debatre els valors i contravalors de la igualtat, una presentació de les diferents dones que han millorat el món i una dinàmica Role Play amb els assistents.

Agenda Llatinoamericana: Judici al TTIP: A partir de 12 anys. Un taller que inclou una explicació, amb suport PP del TTIP, treball per grups diferents textos periodístics i una simulació de judici.

LA NAVE VA ( info@lanaveva.org): Ofereix tallers per 25€/grup.

Identitats: Curs ESO i adults. És un taller que promou la reflexió sobre la relació entre un nouvingut i la integració en un grup, considerant les actituds de violència i agressivitat. Es presenta la història d’un personatge que arriba nou en un institut. El grup classe decideix quines característiques té el personatge (el seu físic, personalitat, nom, edat, ...) de la història. La sessió seguirà combinant moments de narració i d’actuació amb dinàmiques participatives. Això permetrà als participants interactuar i conduir la història, parlar amb els personatges, elaborar possibles finals i reflexionar sobre quins són els equilibris de la integració en un grup. 

Despulla't d'injustícies: Curs ESO i adults. És un taller dels drets humans dels treballadors tèxtils que fan la nostra roba arreu del món. Analitza quin és el nostre poder com a consumidors, així com la responsabilitat de les empreses i dels governs al respecte. Els personatges d’aquest taller són dos pallassos, que ens faran un control de la contaminació d’injustícies de la nostra roba. Es presentarà una escena interactiva de roba i una actuació, on es mostra la cadena comercial tèxtil. Finalment, s’acaba amb una activitat interactiva de les veus de la consciència amb una treballadora del tèxtil.

L'Àguila del Canadà: Curs ESO i adults. Taller per detectar i prevenir el bullying. Combina dinàmiques participatives amb la narració i la representació d’una història. Ens apropem al tema del buyllying a través de la història d’un personatge que és diu Peter i una petita àliga ferida, presa fàcil per en Peter i els seus amics. D’aquesta forma els participants podran interactuar i conduir la història, parlar amb els personatges, elaborar possibles finals i reflexionar sobre que hi ha darrera d’un acte d’assetjament escolar.

Quina cara de la moneda vols? – Finances ètiques: Curs ESO i adults. Taller que promou el debat i la reflexió sobre la coherència dels nostres valors envers els nostres objectius, el consum responsable lligat a les finances ètiques. La història comença amb un jove banquer que viu a Seattle els EUA als anys 60, just en plena guerra del Vietnam i que finalitza a Catalunya. Els alumnes viatjaran per les diferents situacions i dilemes en que s’anirà trobant el personatge participant en la creació d’escenes i adoptant rols de personatges amb l’objectiu d’aprendre sobre la banca ètica, els seus principis i com funciona la banca ètica al nostre país.

Què consumir o no, aquesta és la qüestió: Curs ESO i adults. És un taller que parla sobre el consum responsable, que està estructurat en dues parts. La primera part és molt teatral i tothom ha d’interpretar algun rol de la història d’en Max i la Multinacional Plenté. A la segona part hi ha dinàmiques teatrals participatives sobre el consum.

L’Equilibri és cosa de dos: Curs ESO i adults. Un taller per a la prevenció de la violència de gènere i està estructurat en dues parts. A la primera es treballen dinàmiques diverses amb els participants, que permeten introduir el tema, i a la segona part, es presenta una història teatralitzada de la relació de dos personatges (Raquel i Marc), en la que els participants podran interactuar i conduir la història.

FUNDACIÓ SER.GI (marinavalladares@fundaciosergi.org) Consultar preus.

DIVERSITAT I CONVIVÈNCIA. Tallers de suport als Centres Educatius en el treball de valors relacionats amb la convivència: Curs ESO i BATX. El projecte de sis sessions,  pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre els alumnes de l'aula, per tal d’oferir-los eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació al professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut. També hi ha la possibilitat de treballar aquests temes directament amb el professorat, a través de sessions de formació amb Claustres, Equips docents, etc. 

VICENTE FERRER (sensibilizacion@fundacionvicenteferrer.org ) Tallers gratuïts.

Conta contes - Kamishibai El secret de Vicenç Ferrer: Curs P5 i primària. La història narrada explica la vida del Vicenç i l’Anna Ferrer. A través d’aquesta activitat es donen a conèixer els seus valors i la seva tasca humanitària a l’Índia. S’inclou una guia didàctica que detalla les instruccions d’ús del Kamishibai i que inclou activitats complementàries.

SERVEI MUNICIPAL DE SOLIDARITAT I COOP. (cooperacio@ajgirona.cat ) Taller gratuït.

Girona, ciutat solidària i cooperant: A partir de 10 anys. Es tracta d'una xerrada sobre la solidaritat i la cooperació a partir de la feina feta per les entitats de la ciutat que treballen en projectes de cooperació internacional i de sensibilització. Es visualitzen tres petits audiovisuals sobre: -el treball que es fa a la ciutat -el treball de l'entitat (podeu escollir per país o àmbit temàtic) -sobre les raons de la cooperació Es desplaçaran dues a persones a dinamitzar l'activitat.

FUNDACIÓ TALIBÉS (www.fundaciotalibes.org) Tallers gratuïts.

Documentari sobre els nens esclaus a Senegal: Per a tots els públics. Format cine-fòrum. Es passa el documental (50 minuts) i després es fa un col·loqui sobre el tema.

ÀFRICA VIVA (abonmati@uoc.edu) Consultar preu.

Contes musicals, històries per apropar els més petits als Drets Humans: Curs P3-P5. Activitat que pretén sensibilitzar la mainada sobre algun article dels drets humans que treballem a l'ong Àfrica Viva. Una proposta de tres contes, per triar-ne 2, que arriben als nens i nenes a través d'una música acompanyada de narració. Cada història pretén fer-los arribar la importància d'algusn drets humans: la cooperació, el dret a l'aigua i el dret a la vida.