31/08/2022

Recurs del mes de setembre 2022

Activitats per fer a l’escola, tallers per casals, esplais i caus... Dinàmiques, formacions i molt més en la oferta del curs de les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

Com cada inici de curs, us fem arribar l’oferta de formacions, activitats, tallers i campanyes destinades als centres educatius, centres de lleure i de barri, famílies i professionals.

Per a qualsevol aclariment o informació que necessiteu ampliar, podeu localitzar-nos a través del correu: educacio@solidaries.org

 

EL CATÀLEG D'ACTIVITATS I TALLERS DE LES ENTITATS DE LA COORDINADORA D'ONG SOLIDÀRIES

El catàleg us ofereix per a mainada, joves, adults, famílies i equips de professionals: tallers, teatre, intercanvis, préstec de contes, materials i jocs, testimonis i formacions especialitzades. Per accedir-hi podeu descarregar-vos el catàleg en format pdf que hi ha sota les imatges.

UN CLUB DE LECTURA:

I per als amants de la lectura, el CeDRe, l'ICIP i la biblioteca Just M. Casero obren el Club de lectura de pau i drets humans. Un club que us proposa 3 lectures ben diferents, que podrem compartir els dimarts 29 de novembre, 31 de gener i 25 d'abril a les 19h a la mateixa biblioteca J.M.Casero.

Us podeu inscriure a l'enllaç fent 'clic' directament al títol, o a l'enllaç que us hem deixat sota les imatges.

UNA BATERIA D'ACTIVITATS I OFERTES PER A L'ACOLLIDA DE LES PERSONES REFUGIADES:

Per primera vegada hi trobareu també una campanya impulsada per la Coordinadora d’ONG Solidàries i els equipaments municipals de casa nostra sobre pau, guerres, migració, refugi i acollida sota el lema de «Girona, ciutat d’acollida».

Exposicions temporals o fixes als museus de la ciutat, lectures seleccionades a les biblioteques públiques, tallers en oferta per a centres educatius o clubs juvenils, materials diversos, obres teatrals, etc. Tot per a què es pugui obrir el debat i la reflexió sobre el que provoca l’èxode i fugida de milions de persones al Planeta, i la seva justa acollida a casa nostra.

Novetat CeDRe:

Dins la bateria d'activitats per a l'acolliment de persones refugiades a casa nostra i a les nostres escoles, hi ha dues noves maletes de contes i còmics que us volem recomanar:

Maleta Guerra i Pau: conté contes il·lustrats per al public infantil i també adult. Contes que volen fomentar el diàleg crític i constructiu i l'aprenentatge de valors al voltant dels conceptes de pau, guerra, migracions, violència, superació, resiliència i acollida entre d'altres.


Maleta Sí a la pau, No a la guerra: conté còmics i novel·les gràfiques per a un públic jove i adult. Una altra manera de llegir la història, de conèixer els conflictes armats civils i les guerres, a través de la mirada de les víctimes, dels fotoperiodistes i voluntariat que s'hi desplaça, ...Fins hi tot, des de la mirada d'aquelles persones que estem lluny de les tragèdies.