13/11/2017

Refugiats. En primera persona

El cicle de Cinema per la Inclusió Social de Banyoles arriba a la setena edició. Enguany el cicle  vol fer viure en primera persona l’experiència de les persones refugiades que han fugit de Síria. Es projectaran 3 pel·lícules documentals que mostraran històries de vida reals i les sessions seran presentades per persones que han viscut d’una manera o altra la crisi de refugiats. La primera projecció serà demà dimarts, 14 de novembre.

El Cicle de cinema es fa a cl’Auditori Ateneu de Banyoles. La primera projecció és “Watani: my homeland” que va ser nominada als premis Oscar 2017. El seu director, Marcel Mettelsiefen, explicarà la seva experiència seguint durant 3 anys la fugida d’una família.

Les altres dues sessions tindran lloc al Museu Darder de Banyoles. El dimarts 21 de novembre, en commemoració del Dia mundial de la infància es projectarà la pel·lícula documental “Nacido en Síria”, presentada per Zlatko Dzinovic, voluntari en el conflicte sirià i que va patir durant la seva infància la guerra de Bòsnia. L’última sessió, el 28 de novembre, tractarà sobre els camps de refugiats amb “District Zero” presentada per Edu Rodríguez i Jordi Bayot que varen ser voluntaris al camp d’Idomeni. 

El cicle s’organitza des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles.