14/06/2016

"Refugiats, l'odissea cap a Europa" nova exposició del CeDRe

A partir d'aquesta setmana el CeDRe de la Coordinadora d'ONG Solidàries posa a disposició d'entitats i ciutadania, un nou recurs: l'exposició sobre la ruta que segueixen les persones refugiades, amb fotografies de Sergi Càmara. Inicialment, l'exposició va sorgir a iniciativa del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, en col·laboració amb el Palau Robert, per sensibilitzar l’opinió pública catalana sobre el tema dels refugiats. La versió "roll up" que tenim al CeDRe, s'ha fet en col·laboració i amb el suport de la Diputació de Girona.

Sergi Càmara, autor de les imatges, és una figura emergent de la fotografia documental a Catalunya. Les seves fotografies ens mostren la perillosa i llarga ruta cap a Europa de moltes persones refugiades de diversa procedència. A través d'aquesta exposició, podem resseguir el camí que han d’emprendre aquestes persones que fugen a la recerca d’una nova vida, lluny de la guerra.   

Pas a pas, i a través de 10 plafons desplegables (roll up) posem anar visualitzant gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen amb determinació  de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos.

"Refugiats, l'odissea cap a Europa" es podrà veure el proper 20 de juny, a la sala La Carbonera de Girona, amb motiu del Dia Mundial de les persones refugiades. Però a més, es posa a disposició de qui la sol·liciti de manera gratuïta, amb una fiança de 50 euros. Si hi esteu interessades, podeu feu-nos arribar la vostra reserva a: recursos@solidaritat.org