05/10/2017

Resistències i esperances, a la Setmana del Documental Social a Girona

La Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries, el Servei Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Girona i la Biblioteca Carles Rahola posen en marxa la segona edició de la Setmana del Documental Social a Girona. L’activitat se celebrarà a la Biblioteca Carles Rahola del 17 al 20 d’octubre.

Aquest cicle de cinema documental vol acostar al públic treballs de qualitat que, malauradament, no compten amb els recursos necessaris per accedir als canals de distribució comercials, i vol també, sensibilitzar sobre alguns aspecte de la realitat social, a través d’una mirada diferentde la que es transmet habitualment des dels mitjans de comunicació tradicionals.

La Setmana del Documental Social a Girona, també vol esdevenir un punt de trobada, diàleg i debat entre realitzadors independents i el públic. Per aquest motiu, durant el festival s’han programat 8 diàlegs amb alguns dels directors i directores dels 12 treballs documentals que es visionaran al festival.

Amb el lema “Resistències i esperances”, l’edició d’enguany posarà el focus en diverses alternatives de desenvolupament, de treball o de lluita que estan generant oportunitats i solucions i que són ben desconegudes pel gran públic. Són experiències de desenvolupament basades en àmbits ben diversos com el de la cultura, l’esport, el medi ambient o la reivindicació, que generen impactes molt positius per a la ciutadania.

Totes les sessions són gratuïtes.