25/01/2016

Salt també s'apunta a construir la Pau

Amb el lema «No hi ha pau quan has de deixar casa teva: construïm la pau», Salt s'ha volgut sumar a la campanya "Construïm la Pau" que organitzen conjuntament els Ajuntaments de Girona i Figueres, amb la Coordinadora d'ONG Solidàries. Però ho faran de manera autònoma. Per primera vegada, el municipi comptarà amb una proposta comuna per a les escoles saltenques i un total de 300 nens i nenes de segon de primària, hi participaran.

Són mainada de les escoles Arrels, Dominiques_Fedac, La Farga, El gegant del Rec,El Pla de Salt, Pompeu Fabra i el Veïnat. La campanya a Salt ha comptat amb l'assessorament de la Coordinadora d'ONG Solidàries, i s'inspura en el model de campanya que es fa a Girona i Figueres, utilitzant, també, els materials reflexius que són a disposició de tothom al blog de la campanya. En el cas de Salt, a més, la proposta està molt centrada en la realitat de les persones refugiades.

La campanya a Salt està dinamitzada pel grup de servei comunitari, el grup d’Educació Visual i per alumnat d’Animació Sociocultural de l’Institut Vallvera, conjuntament amb el grup d’alumnes de música i el grup de diversitat de l’Institut Salvador Sunyer.  En l'organització també hi participa l’entitat saltenca d’origen sirià Associació Solidària amb el Poble Siri, que explicarà la situació de les persones que pateixen la guerra a Síria, a través de tallers i conferències als instituts i a través d'actes de sensibilització a les escoles. L’alumnat d’hosteleria de l’Escola Pia, cuinarà coques que s’oferiran als nens i nenes el dia de la festa del DENIP.

Com que la campanya saltenca neix de la mà de la campanya gironina i de la figuerenca, segueix el mateix patró. És a dir, les escoles treballen el concepte de pau positiva a través de tallers dinamitzats i construeixen cases a partir del reciclatge de tetrabricks, com element artístic comú. A Salt, els nens i nenes aixecaran un hospital, un habitatge, un parc i una escola,  tot relacionant-ho amb els Drets Humans i la cultura de pau.

Les escoles participants es trobaran el dia 5 de febrer a El Canal de Salt per a festejar conjuntament el DENIP i plantar la seva ciutat de pau.