13/04/2021

Sant Jordi, Popular

Girona Acull, ACAPS GironaCàritas Girona o Extinció o Rebel·lió Girona, són algunes de les entitats que es neguen a no poder tenir un espai en el Sant Jordi que l'Ajuntament ha organitzat a La Copa de Girona. La intenció de les entitats, i la Coordinadora d'ONG Solidàries també hi serà, és posar la paradeta a la plaça de la Independència, tal com s'ha fet cada any en un espai reservat a entitats, associacions i partits polítics, a la plaça Catalunya de la ciutat. 

La COVID-19 torna a ser la causa per la qual el consistori gironí ha decidit reubicar l'espai de venda de llibres i roses a La Copa, molt més ampli que la tradicional Rambla gironina i que permetrà fer un circuit d'una sola direcció, en el recorregut per a les parades. Però aquesta opció ha deixat fora totes les parades d'associacions i entitats que ocupaven la plaça Catalunya cada 23 d'abril, en un dia en què no només és important pel que fa als ingressos que es fan amb la venda de llibres, roses i artesania, sinó també per donar visibilitat al teixit associatiu de la ciutat. 

Les entitats, en peu de guerra, han entrat una instància demanant posar parades a plaça de la Independència de Girona, per la proximitat a la Copa de la Devesa, on es farà el Sant Jordi i facilitar, així, la gestió de l'espai. Ara bé, avisen que si el permís no arriba, s'hi instal·laran igualment. 

De moment ja són una quinzena d' entitats: ACAPS Girona, Càritas Girona, La Forja, Sepc UdG, Sepc Comarques Gironines, Rebel·lió o Extinció, El Forn, l'AEiG Pare Claret i la CUP amb la col·laboració de l'Ateneu 24 de Juny, Girona Acull, l'AEiG Joan Pons, el Sindicat de Llogateres, Òmnium, l'ADAC i l’ANC, però la convocatòria continua oberta a totes les entitats que s'hi vulguin sumar. La Coordinadora d'ONGSolidàries també hi tindrà una parada informativa per donar suport a aquest Sant Jordi Popular, que s'emmarca dins la campanya #RecuperemLaCiutat.