28/10/2016

Santa Llúcia Solidària

L'Ajuntament de Gelida i la Comissió de Festes de Santa Llúcia impulsa el premi Santa Llúcia Solidàri, amb la intenció de fomentar l’esperit de solidaritat d'aquesta festa. El guardó està adreçat a organitzacions que es dediquin o tinguin un programa destinat a l'eradicació de la fam.

Des de la seva creació, s’han premiat diverses ONG del municipi, de la comarca i d’arreu. La Festa de Santa Llúcia, té orígens històrics, lligats a la celebració litúrgica i a la realització d’una escudella comunitària. Aquesta es confecciona mercès a una comissió, que vetlla per la gestió dels donatius alimentaris i econòmics que es recullen. També procura la seva confecció, i el posterior repartiment, el dia 13 de desembre, dia de Santa Llúcia. En èpoques de precarietat, l’escudella servia per cobrir un àpat, al mig de l’hivern de les persones més necessitades. Abans de la Guerra Civil, tenia fins i tot finalitats assistencials i funcionava com una mútua, tant dels seus afiliats, com de les persones malaltes del poble.

Així, aquest guardó -dotat amb 1500 euros-, rememorant el caràcter assistencial i social de la mateixa, vol entregar-se, doncs, a organitzacions que es dediquin o tinguin un programa destinat a aquests fins, i en especial, a l’eradicació de la fam. Les sol·licituds es podran presentar fins el dia 18 de novembre (inclòs).