20/04/2021

Simfonia de l'alfabetització

Demà dimecres s'estrena la Simfonia de l'Alfabetització, primera i única obra simfònica dedicada al món de les lluïtes contra l'analfabetisme. La composició va ser creada pel compositor banyolí Paco Viciana, en principi, com a Banda Sonora Original pel film "Leo a la vida", que es va estrenar al 2017. Foto: La Guerrilla Comunicacional

En aquell moment, es va considerar oportú crear, a partir d'aquesta banda sonora, la primera simfonia dedicada exclusivament per l'alfabetització. L'obra va ser registrada per la Bratislava Symphony Orchestra i ha sigut apadrinada per l'Unesco.

Acompanyant la simfonia, s'ha creat un audiovisual a partir de centenars de fotografies, realitzades per brigadistes de les nostres terres, principalment, i d'altres indrets del món. Aquest projecte, realitzat per La Guerrilla Comunicacional, pretén provocar el debat al voltant de l'alfabetització, al mateix temps de reconèixer les lluïtes de moltes brigadistes que han treballat de valent per l'alfabetització de la gent més necessitada i gaudir d'una obra simfònica única.

El projecte va rebre la col·laboració dels ajuntaments de Celrà, Girona, Salt i El Prat de Llobregat, així com, també, de la Diputació de Girona, l'Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. I, també, el suport del Nucli Paulo Freire i la Coordinadora d'ONG Solidàries.

L'estrena -gratuïta però amb inscripció prèvia a info@miraicrida.org- és dimecres 21 d'abril, a les 19h, al Teatre Ateneu de Celrà. L'acte forma part del programa pel centenari del naixement de Paulo Freire, organitzat pel Nucli Paulo Freire de l'UdG i amb la col·laboració de La Guerrilla Comunicacional.