28/10/2021

Sobreviure a les violències

Per sisè any consecutiu, la Fundació SER.GI organitza una nova edició del cicle d’activitats Siner[Gi]es amb voluntat de sensibilització i transformació social. L'edició 2021 posa el focus en l'’habitatge i altres recursos per refer la vida després de la violència masclista.

El Cicle Siner[Gi]es 2021 consta de tres activitats -taula rodona, cinefòrum i una acció de tearte-debat en un institut de batxillerat- enfocades a parlar de com recomençar de manera autònoma i independent i recuperar l’autoconfiança i la xarxa de suport emocional.

Divendres 26 de novembre, 19h, centre cívic Barri Vell-Mercadal de Girona

[TAULA RODONA] / Sobreviure a les violències

Des de l’expertesa de les persones i entitats participants es parlarà de la vulneració de drets bàsics i essencials que pateixen encara les dones, la intervenció i acompanyament quan es vulnera la seva llibertat i autonomia i com potenciar la mobilització, l’organització i l’empoderament. Amb la participació de:

Modera: Sònia Cervià (Coordinadora d’ONG Solidàries)

Dissabte 27 de novembre, 11h, Cinema Truffaut de Girona

[CINEFÒRUM] / Volver a empezar (Herself)

Projecció de la pel·lícula irlandesa Volver a empezar” (Herself) dirigida per Phyllida Lloyd i estrenada el 2020. El film ens parla de la Sandra, una jove mare soltera que un dia decideix abandonar el seu abusiu exmarit i lluitar contra el corrupte sistema immobiliari. La seva idea consisteix a construir casa seva, una llar càlida, segura i feliç on creixin les seves dues filles petites. Per això comptarà amb una sèrie d’amics disposats a recolzar-la i ajudar-la. En el procés, a més, no només reconstrueix la seva vida, sinó que també s’hi descobreix.

La pel·lícula serà presentada pel cinèfil Guillem Terribas i en acabat es realitzarà un DEBAT amb la participació i testimoniatge del Sindicat d’Habitatge de Salt.

Al sortir de l’activitat es sol·licitarà una aportació voluntària en concepte de taquilla inversa, que ajudarà a la Fundació SER.Gi a seguir treballant en el projecte d’acompanyament i habitatge per a Dones supervivents a la violència masclista.

Dijous 18 de novembre, a l'Institut Montilivi de GIrona

[TEATRE – DEBAT A L’AULA] / La corda ( Activitat complementària – no oberta al públic )

En paral·lel i com activitat complementària, hem realitzat una acció en un institut de batxillerat. L’acció consisteix en la interpretació a dins de l’aula del monòleg “La corda“, un revulsiu per iniciar una discussió àmplia sobre l’origen de la violència de gènere en el món adolescent. El teatre-debat és una activitat que es pot emmarcar al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, i resulta molt profitosa per tot l’alumnat.