17/07/2020

Solidaritat a fons

Els efectes de la crisi generada per la COVID19 són especialment devastadors entre la població més vulnerable arreu del món. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament  engega la campanya de comunicació Solidaritat a fons, per posar en valor la cooperació municipalista davant la pandèmia del coronavirus.

Davant la pandèmia del coronavirus, totes som vulnerables. Però unes, més que d'altres. Conscients que la crisi sanitària, social i econòmica generada per aquesta pandèmia requereix una resposta global i organitzada, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es revindica la necessitat de fer cooperació municipalista, ara més que mai, i de teixir xarxes de suport entre els governs locals de tot el món, si no es vol deixar ningú enrere.

Sota el títol Solidaritat a fons,  la campanya inclou un seguit de vídeos que s’han elaborat als territoris on es desenvolupen alguns dels projectes del Fons Català. En aquests vídeos, persones vinculades amb el projecte, ja siguin coordinadors o càrrecs polítics del país, expliquen tot el que s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració dels ajuntaments socis i les dificultats per les quals estan passant amb l’arribada de la Covid-19. Els missatges s’adrecen a ajuntaments concrets que ja tenen alguna vinculació amb el projecte.

La campanya de Solidaritat a fons està vinculada amb la campanya d’emergència “Món local Covid-19” que va llençar el Fons Català el passat mes de maig. A través d’aquesta crida es busquen aportacions per poder seguir desenvolupant els projectes del Fons Català amb total seguretat, garantint aigua potable, aliments bàsics, accés a la informació o equips de protecció, especialment per a la població més vulnerable.

Vídeo missatge de dues integrants d'Asopedi, contrapart de GERD a Guatemala, adreçat a la Diputació de Girona i a l'Ajuntament de Palafrugell: