28/03/2017

Som Refugi, jornada solidària amb les persones refugiades

Diverses entitats gironines com ara Girona Acull, la Coordinadora d’ONGs Solidàries, el Casal independentista El Forn o l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, entre d’altres, han organitzat per aquest dissabte 1 d’abril una jornada solidària a Girona amb les persones en cerca de refugi. Les activitats, que tindran lloc a la plaça Constitució, començaran al matí i s’allargaran fins la nit. Durant tot el dia hi haurà parades informatives i de venda de material.

La jornada s’iniciarà a les 11.30h amb actuacions castelleres a càrrec dels Marrecs de Salt i dels Esperxats de l’Estany, i amb un concert dels conjunts El Cigarrito de después, Blackiss i Cia. La Minúscula. A continuació se celebrarà una arrossada solidària, per a la qual es poden comprar els tiquets al Casal independentista El Forn, el bar La Pedra i la llibreria Les Voltes; i un concert de sobretaula a càrrec de Les Anxovetes.

A les 16.30h es farà la presentació de la guia educativa “Entre[Terres]”, sobre migracions a la Mediterrània, a càrrec de l’entitat Servei Civil Internacional; i a les 17h s’ha programat una batucada amb les bandes Bloc Quilombo, Banda Marcial 504, La Banda del Rec i PercuArt que s’acabarà amb una xocolatada. La jornada s’acabarà amb un concert fins la nit a càrrec de Tom Hagan, The Funk Boss Brothers, Rcover’n’Roll, Big Black Rhino i DJ Martirio.

Els ingressos que es generin durant la jornada es destinaran a finançar projectes vinculats al suport a persones refugiades i migrants. Aquestes iniciatives són Open Cultural Center, una entitat catalana que desenvolupa projectes educatius i culturals per a infants i joves en els camps de refugiats militaritzats a Grècia; Harraga, una associació que dóna suport a menors no acompanyats que han creuat la frontera del Marroc i s'estan als carrers de Melilla; i el manteniment d’un consultori mèdic a Farsia, al Sàhara.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA SOM REFUGI

11.30h - Trobada castellera amb Esperxats de l'Estany i Marrecs de Salt.
12h - Concert amb El Cigarrito de Después i Blackiss (tots dos són grups de rumba)
Actuació Cia. La Minúscula, que anirà enllaçant les activitats que es vagin fent durant la jornada.
14h - Arrossada solidària, 10€.  *Hi ha opció vegetariana.
16h - Concert de Les Anxovetes.
16.30h - Presentació d ela guia  Entre[Terres] a càrrec del Servei Civil Internacional (Guia Educativa De Migracions a la Mediterrània)
17h - Batucada amb Bloc Quilombo, Percuart, La Banda del Rec i Banda Marcial 504.
*Punt de sortida a Plaça Catalunya i recorregut fins a la Plaça Constitució, recorrent els carrers de Girona
18h - Xocolatada popular i activitat amb diversos agrupaments escolta.
18:30h - Concert amb Tom Hagan, Recover'n'Roll, The Funk Boss Brothers, Big Black Rhino i DJ Martirio.