18/05/2021

Stop Abusos Estrangeria

Les tècniques i tècnics de ciutadania de les comarques gironines, juntament a entitats socials, culturals i solidàries - la Coordinadora d'ONG Solidàries inclosa- i sindicats, convoquem una concentració per denunciar la situació que es viu a la subdelegació del govern espanyol a Girona. Hi veniu?

L'Oficina d'Estrangeria de la Subdelegació del Gobierno a Girona està col·lapsada. La manca de personal que s'arrossega des de fa temps ha fet que s'acumulin els expedients d'arrelament i comunitaris inicials. Parlem ja de 700 expedients acumulats i de 6 mesos de retard, que poden arribar a l'any, amb tots els perjudicis i les vulneracions de drets que això implica. 

Les tècniques i tècnics de ciutadania de les comarques gironines, juntament a les entitats socials, culturals i solidàries i els sindicats, farts d'aquesta situació, convoquem una concentració per denunciar aquesta situació i posen un exemple molt clar: mentre que a l'oficina de Girona, que atèn 160 mil estrangers, hi ha 21 funcionaris, a la d'Allmeria, que n'atèn 5.000 menys, hi ha 69 funcionaris. Aquesta manca de personal a Girona ha forçat l'obertura telemàtic de l'oficina i el posterior tancament del servei presencial, que fins ara era el preferent i que queda reduït a un dia a la setmana - el dimarts- i només per atendre els expedients d'arrelament i comunitaris inicials, ja que aquests no poden tramitar-se telemàticament perquè els titulars no tenen NIE.

El manifest que es llegirà divendres denuncia la "situació d’indefensió i de vulneració de drets que estan patint moltes persones estrangeres" per aquesta situació, aguditzada per la bretxa digital existent que fa que no puguin disposar d'un certificat digital per fer tràmits telemàtics com la sol·licitud de renovació i/o modificació d’autoritzacions de residència i/o treball. També es denuncia la situació de les persones treballadores d'aquesta oficina que no donen l'abast i no poden oferir un servei públic de qualitat, tot i els esforços.

En la concentració de divendres es faran públiques les demandes que es consideren necessàries per garantir els drets de les persones usuàries, com augmentar els dies d'atenció presencial o l'augment de personal.

Si voleu adherir la vostra entitat al manifest, aquí teniu el formulari d'adhesions