• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Subvencions per a projectes de cooperació, educació al desenvolupament i sensibilització, per a entitats gironines

07/03/2016

Subvencions per a projectes de cooperació, educació al desenvolupament i sensibilització, per a entitats gironines

L’Ajuntament de Girona ha aprovat destinar 162.000 euros per a les subvencions a projectes de solidaritat i cooperació. S’han obert dues línies d’ajuts per a entitats de la ciutat de Girona que treballin en projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional (130.000€) i projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització (32.000€). El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació necessària és fins el dia 1 d’abril de 2016.

En la convocatòria 2016, hi ha alguna novetat com la possibilitat de demanar pròrroga d'execució o la recomanació d'incloure l’impacte de gènere de manera transversal en la formulació del projecte -requisit que tot i no ser excloent, sí que puntuarà-.

A banda de la convocatòria anual de subvencions, l'Ajuntament de Girona l'any passat va aprovar també, a través del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, un ajut d'emergència de 10.000 euros per a la campanya de suport a les persones refugiades, gestionada a través del Fons Català de Cooperació, i que s'adreça a la població refugiada que es troba en ruta. També va aprovar un ajut d'emergència per a donar suport a la població sahrauí afectada per les inundacions al Sàhara (5.000 euros) i un altre ajut per a la població civil afectada pel terratrèmol del Nepal (5.000 euros).