• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Teatre Inclusiu, Fotografia Solidària, Dret a l'habitatge, Cultura de Pau, també a les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat

08/07/2014

Teatre Inclusiu, Fotografia Solidària, Dret a l'habitatge, Cultura de Pau, també a les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat

Aquest cap de setmana se celebrarà a Girona les Jornades Catalunya Llibertat i Dignitat, que organitzen conjuntament El Punt Avui, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. La Coordinadora d'ONG Solidàries hi participa amb un tastet de la Mostra de Teatre Inclusiu, en la que també hi participa el GRAMC i Llagostera Solidària, i una xerrada sobre fotografia solidària a càrrec de Miquel Ruiz, autor de les fotografies de l'exposició Los Nadies del CeDRe de la Coordinadora. Us recomanem aquests i d'altres actes sobre pau i solidaritat.

El tastet de la Mostra de Teatre Inclusiu inclou dues representacions i debats posteriors: d'una banda, a les 20h. es representarà l'obra "Històries d'un Poble", un projecte de l'Associació GRAMC amb la direcció de Catalina Lladó i la producció de Reinald Roca. Es tracta d'una obra contra el racisme i la xenofòbia, explicada a través de la història d'un grup de veïns i veïnes de Salt i de Santa Eugènia, de diferent origen i edat, i de les seves pròpies experiències i records. Aquesta obra va estar concebuda amb l'objectiu d'aconseguir la presa de consciència de les múltiples fesomies que adopta el racisme i la xenofòbia en les poblacions receptores d'immigració. Cap a les 22h. es representarà "Remenant els boscos de Nit" que és el resultat de la bona entesa, com a parella lingüística, d'un veterà actor i director de teatre i un jove sarahule, que han adaptat una obra de Bernard-Marie Koltés per dur-la a l’escenari. Del joc entre la ficció i la realitat, en sorgeix un univers combinat de profundes emocions personals i acusacions públiques contra el racisme. Les dues representacions van acompanyades d'un debat-intercanvi posterior amb els actors i directors de les obres. El tastet de la Mostra de Teatre Inclusiu es farà aquest divendres 11 de juliol, a partir de les 20h. a la sala La Planeta de Girona. Si voleu entrades gratuïtes, poseu-vos en contacte amb nosaltres (972 21 99 16 / solidaries@solidaries.org).

Un altre dels actes impulsats per la Coordinadora d'ONG Solidàries en aquestes jornades és l'exposició i xerrada de Miquel Ruiz. Durant els tres dies es podrà visitar l'exposició de Los Nadies al vestíbul de l'Auditori. Aquesta exposició fotogràfica segueix el fil del poema d'Eduardo Galeano del mateix títol. L'exposició fa referència als marginats, als exclosos del sistema econòmic i social, els descartables (com diuen ja a Colòmbia) d'arreu del planeta. Les fotografies són del fotògraf gironí Miquel Ruiz, membre de l'ONG "Fotografs per la Pau", que el dissabte 12 de juliol, a les 13h., ofereix una xerrada, amb projecció de fotografies, sobre què entén ell com a fotografia solidària.

D'altres actes destacats són els següents:

Dissabte 12

Xerrada "Per una Catalunya sense exèrcit", amb Martí Olivella del Seminari per la Pau. A les 13h., a la Sala d'Assaig de l'Auditori

Taula rodona "El dret a l'habitatge. Una assignatura pendent", amb Flora Ridaura, de Càritas Diocesana de Girona, Bru Pellissa, gerent de la Fundació Ser.Gi, i Mercè Pidemont, advocada de la PAH. A les 17h., a la sala d'assaig de l'Auditori.

Diumenge 13

Taller "Desobediència civil, una eina per a la transformació social.", amb Núria Abreu, del Seminari per la Pau i M. Gabriela Serra, del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de Seminari per la Pau. A les 11h., a la Sala d'Assaig de l'Auditori.

«ANAEX. Una iniciativa d’acció exterior». Col·loqui amb Ricard Viladegut, director del CIEMEN i Núria Camps, presidenta del Consell de Cooperació al Desenvolupament. A la sala Petita de l'Auditori, a les 11h.

Durant els tres dies, al Vestíbul de l'Auditori, projecció de vídeos sobre temàtica social.