27/10/2014

Teresa Forcades presenta la campanya 2015 de l'Agenda Llatinoamericana

Arriba, un any més, la presentació d'una de les campanyes més emblemàtiques de la Coordinadora d'ONG Solidàries: la de l'Agenda Llatinoamericana.Teresa Forcades, teòloga, metgessa i monja benedictina, serà l'encarregada de fer el pregó solidari el proper dijous 30 d'octubre. L'Agenda, centrada enguany en els Drets Humans, compleix 24 anys de treball, reflexió i debat. Durant tot aquest temps, centenars d'autors i autores han signat articles per a l'Agenda. I ja són 800, els textos a disposició de tothom, consultables des d'internet. L'acte de presentació de l'Agenda Llatinoamericana començarà a les 19.30h al Teatre del Centre Cívic Sant Narcís.

Els Drets Humans i la política, les violacions dels Drets Humans, el dret al propi cos de la dona, la necessitat de democratització i transparència en tots els àmbits o els drets dels pobles i de les cultures són alguns enfocaments que trobareu en aquesta eina pedagògica. L'Agenda Llatinoamericana Mundial 2015 «aborda els Drets Humans des de baix, des dels pobres i des dels que en queden exclosos», diu Jordi Planas, coordinador de la campanya. D'entre els articulistes destacats, hi trobarem Pere Casaldàliga i José M Vigil (impulsors des dels inicis de l'Agenda Llatinoamericana), Adolfo Pérez Esquivel o Leonardo Boff.

L’Agenda Llatinoamericana és una campanya de sensibilització que té com a eina una agenda que compta amb col·laboracions de nombrosos articulistes i pensadors sobre el tema proposat.  S’edita en català, castellà, portuguès, anglès i italià i se’n venen uns 66.0000 exemplars arreu del món. A Catalunya se’n distribueixen unes 3.000.

A més de la presentació de Teresa Forcades, en el transcurs de l’acte de presentació del proper dijous es lliuraran el 1r Premi a l'Opinió Escrita i el 6è Premi a la Difusió del Decreixement i hi haurà l’actuació musical de Katy Evoghli.